Pau Cubarsí en primer pla fent una ganyota d'enuig amb la cara

FUTBOL

Pau Cubarsí accepta el repte, 2 vendes segures i un fitxatge que no arriba fins a 2025

Pau Cubarsí torna a demostrar, una vegada més, que té nivell més que suficient per jugar al Barça i provoca moviments interessants

Pau Cubarsí, amb 17 anys acabats de fer, està traient el cap en un Barça en hores baixes. La seva aparició ha estat una bufada d'aire fresc per als aficionats, que han estat tota la temporada patint els mals resultats aconseguits. De fet, l'única alegria és que la Masia torna a ser la taula de salvació del club.

La fàbrica de talents del FC Barcelona és inesgotable i la darrera peça és la de Pau Cubarsí. El jove central està cridant l'atenció de tothom amb les seves grans actuacions, però també deixa assenyalats alguns dels seus companys. Ahir a la nit, davant el Granada, el '33' va tornar a demostrar una solidesa i una contundència poc habituals per a un noi de la seva edat i, malgrat encaixar 3 gols, va ser el millor.

És evident que el FC Barcelona té un gran forat en defensa. Els números parlen per si sols i el Granada, un equip molt inferior, va deixar en evidència grans fitxatges del club. Per tant, Pau Cubarsí haurà de fer un pas endavant durant la temporada que ve, ja que s'acosten canvis dràstics a la plantilla culer.

Pau Cubarsí acosta 80 milions d'euros al FC Barcelona

L'aparició sorpresa de Pau Cubarsí té conseqüències. En primer lloc, Andreas Christensen ha perdut el seu lloc, ja que ha estat recol·locat com a pivot davant d'una situació d'emergència, però és evident que el jugador del planter li ha guanyat la partida. Però, a més, Jules Koundé tampoc no pot fer res per evitar la seva sortida, ja que el '33' l'ha desplaçat al lateral dret.

Encara més, ahir a la nit, Xavi Hernández semblava estar obrint un càsting entre Pau Cubarsí i Íñigo Martínez. El del planter i el '5' són els favorits per acompanyar Ronald Araújo en partits de màxima exigència, i la veritat és que el '33' va ser el clar guanyador del duel. Es va mostrar contundent i segur, mentre que l'ex de l'Athletic va cometre algun error durant el transcurs del partit.

Això sí, mentre que Andreas Christensen i Jules Koundé són carn del mercat de fitxatges, Íñigo Martínez tindrà una nova oportunitat l'any que ve. El seu fitxatge a cost zero permet al FC Barcelona tenir una mica més de marge, però és que tampoc no han arribat grans ofertes perquè Joan Laporta es plantegi la seva venda. En canvi, diversos equips de la Premier League ja han preguntat per Christensen i Koundé, oferint xifres properes als 40 milions en tots dos casos.

La competència per a Pau Cubarsí arribarà el 2025

Davant les sortides d'Andreas Christensen i Jules Koundé, Pau Cubarsí haurà de fer un pas endavant. Ronald Araújo i Íñigo Martínez haurien de ser els titulars per nivell i experiència, però la primera alternativa serà la perla de la Masia. Per tant, l'any que ve serà una prova de foc per al '33', que tindrà un nou rival ja confirmat per a 2025.

Sí, perquè fa només un parell de mesos, Chadi Riad va ser confirmat com a fitxatge sorpresa del FC Barcelona. En un primer moment tot feia indicar que vestiria la samarreta del Barça la temporada que ve, però la realitat és ben diferent. I és que el Betis es va guardar una opció de compra per quedar-se amb Chadi Riad un any més.

D'aquesta manera, malgrat que Chadi Riad ja està confirmat, el seu retorn al Barça es produirà l'estiu de 2025. En definitiva, encara queda més d'una temporada i mitja perquè el central torni a casa, i Pau Cubarsí encara té temps per assentar-se definitivament.

La seva presentació davant del públic general és immillorable, però encara és molt jove i tot pot passar. Això sí, el que és evident és que Pau Cubarsí permetrà al FC Barcelona jugar amb els fitxatges, ja que Andreas Christensen i Jules Koundé apunten a deixar el club a l'estiu. Dues operacions que deixaran prop de 80 milions i que permetran fer fitxatges més necessaris, com un lateral pur o un pivot defensiu.