Marc-André ter Stegen en primer pla amb la cara seriosa

FUTBOL

Els gols en contra, un malson: Ter Stegen no millora els números d'Iñaki Peña

El Barça va rebre 3 gols a l'empat contra el Granada a Montjuïc i preocupa el nivell defensiu de l'equip

El Barça va empatar contra el Granada (3-3) en un partit on l'equip blaugrana va deixar unes sensacions preocupants. El quadro de Xavi Hernández va tenir molts problemes per fer mal a través de la possessió i moure la pilota amb rapidesa i profunditat. Tot i això, els errors defensius de tota la temporada van tornar a sortir a la superfície i llasten el nivell de competitivitat.

El club porta una debilitat defensiva flagrant. Tant a nivell col·lectiu com a individual, el Barça fa unes concessions i ofereix una fragilitat impròpies d'un equip que vol lluitar per tots els títols. Cada arribada de l'equip rival és una tortura i mantenir la porteria a 0 és gairebé impossible.

La lesió de Ter Stegen va obligar Xavi a donar la titularitat a Iñaki Peña. El porter va ocupar la meta per primera vegada davant el Rayo Vallecano, i davant el Porto i Atlètic de Madrid va ser decisiu per aconseguir les dues victòries. A més, durant el partit a Champions davant el quadro portuguès va ser aclamat i corejat per la seva afició.

El retorn de Ter Stegen no ha canviat la dinàmica

Tot i això, el nivell d'Iñaki va anar baixant, i va quedar assenyalat en alguns dels gols rebuts. El porter va encaixar 32 gols en els 17 partits que va disputar, uns números realment alarmants. El retorn del porter alemany era un dels més anhelats, i davant el Granada va tornar a jugar, però la situació no ha canviat.

Tot i això, la tornada del meta teutó no ha frenat la sagnia defensiva. Ter Stegen va rebre tres gols de l'equip nassarita i va demostrar que el problema no és a la porteria, sinó que va molt més enllà.

El 2024, el Barça ha encaixat 23 gols en 11 partits. I a Montjuïc, a tot el curs, ha recollit la pilota de la porteria en 19 ocasions durant els 13 partits que s'han disputat a l'Estadi Olímpic Lluís Companys. Els números són esgarrifosos.

A més a més, aquesta feblesa a nivell defensiu sorprèn pel gran rendiment mostrat el curs anterior en aquesta mateixa faceta. El Barça va guanyar la Lliga, en gran manera, per la solidesa i per la capacitat de sumar victòries per la mínima i sense encaixar gols. És complicat entendre aquesta baixada, però Xavi Hernández ho ha acusat a diferents motius:

"Estats de forma, situacions puntuals, pèrdues de futbolistes en molts moments... molts no han pogut jugar junts. Errors de concentració nostres (...) aquests errors grollers en defensa ens fan tenir la diferència", va dir el tècnic.

Ter Stegen acaba de tornar d'una llarga lesió i necessita partits per recuperar el ritme de competició, però és clar que la feina dels jugadors de camp ha de millorar.