Muntatge amb Luis de la Fuente i Gavi
FUTBOL

Nou revés per a Gavi, aquesta vegada ve de Luis de La Fuente i la Selecció Espanyola

La recuperació del jove futbolista de 19 anys avança adequadament, però la Federació en els darrers dies sembla haver-li comunicat una decisió respecte al seu futur

El procés de recuperació de Gavi gairebé no fa res que ha començat, però sembla que va millor del que s'esperava. El jove andalús de 19 anys va caure lesionat a l'última parada de seleccions del 2023, patint una de les pitjors lesions possibles, trencament complet del lligament creuat anterior del genoll dret i una lesió associada al menisc lateral. Quan es va produir la seva intervenció quirúrgica, es va estimar que el seu temps de baixa es podria allargar fins als 10 mesos, cosa que implicava que es perdria tot el que restava de temporada.

Des dels serveis mèdics del club, sembla que hi ha optimisme pel que fa a escurçar els terminis establerts. Tot i això, no volen córrer cap mena de risc, atès que Gavi és considerat com un pilar fonamental en l'estructura del FC Barcelona. Davant l'absència del jugador, el joc de l'equip i els resultats obtinguts per la plantilla no han estat els esperats i això ha provocat un desajust a la línia medul·lar dirigida per Xavi Hernández.

La recuperació de Gavi va millor del que s'esperava

Gavi ha estat durant molts mesos una peça fonamental a l'esquema del cos tècnic. L'andalús era un clar reflex del qual demana Xavi Hernández als seus jugadors al camp i malgrat que la seva joventut exercia de líder al vestidor. El compromís del jugador amb l'equip i els seus companys era total i amb la passió contagiava els altres a donar el cent per cent.

Gavi sembla estar compromès en la recuperació, exigint-se per recuperar-se plenament de la lesió. Atès que els resultats obtinguts en el procés de rehabilitació estan sent positius, sembla que el seu retorn als terrenys de joc sembla estar més proper del que s'ha establert. L'evolució del jugador, no només és seguida pels serveis mèdics del FC Barcelona, sinó que també pels de la Reial Federació Espanyola de Futbol (RFEF).

La RFEF descarta la convocatòria de Gavi per a l'Eurocopa i els Jocs Olímpics

Atès que la lesió es va produir quan Gavi estava concentrat amb la selecció, els metges de la federació de vegades envien emissaris per conèixer l'estat de la recuperació i donar suport al jugador. El jove de 19 anys, segons els terminis establerts, al juny, podria estar a punt per tornar als terrenys de joc.

Això vol dir que el que Gavi podria ser convocat per Luis de la Fuente per disputar Eurocopa 2024 a Alemanya i els Jocs Olímpics a París. Tot i això, la RFEF no té la intenció de convocar el jugador i deixar que es recuperi plenament de la seva lesió de genoll. Tot i que l'andalús tenia ganes de disputar els dos tornejos, la seva participació sembla estar descartada.