Muntatge de Joan Laporta molt feliç amb diners al fons
FUTBOL

No tenen nivell i el Barça necessita diners: 3 vendes gairebé segures per poder fitxar

Joan Laporta té clar que ha de reforçar la plantilla, però primer cal que es produeixin sortides: hi ha tres jugadors que no ofereixen garanties i que poden sortir pròximament

La junta directiva del FC Barcelona té clar que la plantilla necessita ser millorada. La imatge que va deixar l'equip de Xavi Hernández davant de la Unión Deportiva Barbastro no va ser l'adequada i això ha causat molt de furor a la secretaria tècnica. Malgrat aconseguir la victòria, l'equip va patir per aconseguir el triomf davant d'un equip de 2a RFEF, fins i tot amb diversos titulars habituals a l'onze inicial.

Xavi Hernández, que sabia que el partit era important, va preferir no fer rotacions i sortir amb tot. Malgrat un bon primer temps de l'equip, l'avantatge al marcador era mínim i això va deixar que a la segona part l'equip aragonès s'hi pogués acostar. El Barça, finalment, va assolir la victòria, però va patir més del que calia davant un equip humil.

Oriol Romeu torna a demostrar no ser capaç de rendir amb la samarreta culer

Joan Laporta té clar que la plantilla ha de ser millorada. Tot i això, perquè el club pugui fer incorporacions, primer ha de donar sortida a diversos jugadors. Atès que el Fair Play del club està excedit, LaLiga no deixa al Barça fer fitxatges fins que el club no ingressi diners per venda de jugadors. Davant d'això, hi ha tres jugadors de la plantilla culer que no estan oferint el nivell esperat i que són els millors col·locats per sortir del club culer a l'hivern o l'estiu.

Les conclusions que ens deixa el partit contra el Barbastro és que hi ha jugadors que no demostren tenir el nivell per competir amb la samarreta culer. El principal assenyalat és Oriol Romeu, que va encaixar una segona part horrible, ja que va estar poc encertat amb les passades, la conducció de la pilota i en la col·locació. El català, encara que té oportunitats, no aconsegueix adaptar-se a la dinàmica i la seva sortida pot ser propera. El Girona podria estar interessat que es produeixi la tornada.

Koundé i Raphinha, les vendes que valora Joan Laporta per millorar la plantilla

Un altre dels assenyalats és Jules Koundé. El gal, que la temporada passada va ser un dels protagonistes de l'equip, no està sent capaç de replicar el nivell ofert amb anterioritat. Això ha fet que la defensa hagi baixat en prestacions i que l'equip no tingui solidesa defensiva. Atès que el francès continua tenint un bon mercat internacional, la seva venda podria ajudar que Joan Laporta pugui fer incorporacions.

Raphinha és l'altre jugador que podria estar col·locat a la rampa de sortida. Si bé el brasiler va deixar centellejos de la seva qualitat, de nou no va tornar a ser decisiu. La falta de protagonisme està perjudicant seriosament el brasiler que no sembla trobar el seu lloc a la plantilla.

Les últimes setmanes, diversos equips han mostrat interès a aconseguir el fitxatge de Raphinha, tant el Manchester United com els clubs de l'Aràbia Saudita. La venda del brasiler podria significar un gran ingrés per a les arques del club. Igual que la de Jules Koundé, que permetrien a Joan Laporta fer el fitxatge d'un crac.