Muntatge de Xavi Hernández amb escut del Bayern
FUTBOL

La defensa del Barça fa aigües, però el Bayern ofereix 70 M€ per fitxar-lo ja

L'equip germà sembla estar disposat a fer una operació elevada per aconseguir el fitxatge d'un pilar culer

Des de fa unes quantes setmanes la dinàmica del Barça no és positiva. L'equip no aconsegueix encadenar resultats positius, ja que ja fa més d'un mes que la plantilla no guanya per dos gols de diferència. El problema principal de l'equip és la poca contundència defensiva que ofereix.

Els de Xavi Hernández, davant de la Unión Deportiva Barbastro, van tornar a patir per guanyar un equip de 2a RFEF. Malgrat aconseguir un bon inici de partit, els culers van tornar a encaixar un gol, que torna a evidenciar que l'equip no aconsegueix tenir un triomf còmode. Tot i sortir amb diversos titulars, la plantilla no va mostrar rendir al nivell esperat.

Ronald Araújo, al radar del Bayern de Múnic

El partit contra la Unió Esportiva Barbastro va demostrar de nou un greu problema que té Xavi Hernández. I és que Íñigo Martínez va tornar a patir molèsties musculars, al cap de 10 minuts sobre el terreny de joc. S'estima que el jugador basc pot estar prop de 4 setmanes allunyat, cosa que provocaria que el tècnic culer no aconsegueixi resoldre la fragilitat defensiva que té el grup.

Per si no n'hi hagués prou, des de ja fa diverses setmanes, a la premsa alemanya assenyalen que el Bayern de Múnic continua mostrant interès a aconseguir Ronald Araújo. L'equip germà necessita reforçar la parcel·la defensiva i tenen clar que el seu objectiu prioritari és el defensa uruguaià. Tot i que Xavi Hernández no el vol deixar sortir de cap manera, el president Joan Laporta podria valorar-ne la proposta.

Ronald Araújo se centra en la dinàmica culer i no vol sentir ofertes

Davant la delicada situació econòmica que viu l'entitat, la junta directiva es veu obligada a escoltar l'oferta i valorar-la. Des d'Alemanya apunten que la primera proposta pel Bayern de Múnic podria arribar als 70 milions d'euros. Ara bé, Joan Laporta n'exigiria com a mínim 90 per deixar sortir el jove defensor uruguaià.

El club culer té en gran estima Ronald Araújo i, per això, en cas de deixar-lo sortir, el preu de traspàs hauria d'estar proper als 100 milions d'euros. Atès que el jugador és jove i la seva projecció és molt alta, la sortida podria presentar un problema a curt termini per al club, però ajudaria a resoldre la crisi econòmica que viu l'entitat.

Tot i això, sembla que, de moment, Ronald Araújo no té la intenció d'abandonar la Ciutat Comtal. I és que el defensor uruguaià es troba còmode en la dinàmica culer i no medita una sortida, sempre que el club estigui en la disposició de lluitar per títols. Malgrat l'interès del Bayern de Múnic, tot apunta que l'uruguaià està compromès amb el Barça i no vol valorar propostes d'altres clubs.