Héctor Fort mirant a càmera amb la samarreta del Barça
FUTBOL

El Barça troba el seu nou Jordi Alba per accident: Alejandro Balde, molt pessimista

El club blaugrana va descobrir un tapat per sorpresa al camp de la UD Barbastro i les impressions van ser molt positives tenint en compte l'experiència i la dificultat del rival

El FC Barcelonava guanyar per la mínima (2-3) contra la UD Barbastro en el duel corresponent als setzens de final de la Copa. El partit va tenir de tot, però sobretot va destacar per l'aparició sorpresa d'un futbolista que està cridat a tenir molt de protagonisme amb el primer equip blaugrana. I va destacar i va cridar l'atenció perquè, al club culer, consideraven que aquest jugador potser encara no estava preparat i perquè no s'esperaven un rendiment ocupant el carril esquerre.

El president Joan Laporta preocupa molt la manca de compromís defensiu i la pèrdua de capacitat d'incisió dels laterals. Si bé és cert que amb l'arribada de Joao Cancelo l'equip ha resolt un problema en aquesta posició, al costat esquerre Alejandro Balde segueix deixant molt a desitjar. És evident que se segueix confiant en el lateral hispanoguineà, però ha perdut molts adeptes dins d'una entitat en què es valoraran ofertes per ell l'estiu vinent.

I, justament, quan ningú s'ho esperava i semblava tot perdut, sembla que Xavi Hernández va topar amb la solució al problema a Barbastre. Una solució que, una vegada més, passa per donar bola a la Masia, que sorprèn i que mai no decep, encara menys en els moments delicats. Trobar el nou Jordi Alba és complicat, però el cert és que el Barça podria haver 'fitxat' un nou carriler esquerre per excel·lència, però anem per parts.

Quina és la situació actual de Joao Cancelo? Xavi Hernández compta amb ell, però no a qualsevol preu

Fins i tot la lesió de genoll, el lateral cedit pel Manchester City ho està jugant tot amb el Barça i amb la selecció de Portugal. Cancelo acumula molts minuts i, per tant, molt cansament. A més, el seu futur a aquestes alçades de temporada és encara una mica incert.

Tot i que el FC Barcelona el vol incorporar de forma permanent, tot dependrà de dos factors. En primer lloc, de la situació econòmica del Barça i, en segon, de la predisposició del Manchester City de Guardiola.

El futbolista portuguès no entra en els plans de Pep Guardiola, però encara cal veure quina és la quantitat que exigirà el club anglès. Una quantitat que, com ja va avançar 'e-Notícies', rondaria els 25 milions d'euros.

El rendiment de Cancelo no és dolent, però la lesió patida contra la UD Las Palmas l'apartarà d'unes setmanes clau de competició. El portuguès va arrencar el seu periple a Barcelona com una exhalació, però ha perdut força, en part pel 'caos' tàctic de l'equip de Xavi Hernández. Per tot això, el FC Barcelona ha treballat una alternativa que, les últimes hores, ha anat agafant pes i que ja va debutar fa algunes setmanes a Anvers.

El nou Jordi Alba ja està inscrit i llest per jugar la Supercopa d'Espanya: "és una estrella i pot ajudar Cancelo"

Sense substitut de nivell en cap dels laterals, Joao Cancelo ja coneix el que podria ser el seu relleu al primer equip del Barça. Juga a les categories inferiors del club i està sent un dels noms més destacats del Barça Atlètic que entrena Rafa Márquez. Es tracta d'Héctor Fort, un lateral explosiu, amb bon peu i amb un gran xut des de fora de l'àrea.

Fa unes setmanes l'encanalàvem com un especialista del carril dretà, però el cert és que Fort va sorprendre fins i tot el mateix Xavi Hernández. Enmig de la travessia pel desert viscuda amb Alejandro Balde, el FC Barcelona va veure una llampada de llum al juvenil, que va quallar una gran actuació a Copa. “Pot jugar als dos laterals, així que és important valorar-lo com un possible reforç per a Balde i Cancelo", apuntaven fonts de l'staff tècnic culer a aquest digital.

En definitiva, es tracta d'un dels prospectes més grans de la Masia que ha passat de promesa a realitat en tan sols uns mesos. Fort, de 17 anys, ja s'ha entrenat amb el primer equip i aquesta temporada acumula més de 500 minuts amb el filial. Tots ells com a titular indiscutible.

Xavi Hernández considera que és un futbolista molt a tenir en compte i ja pensa a seguir premiant la feina amb minuts. El Barça sap que a Fort trobareu feina, sacrifici i passió, tres valors que van molt cars i que, curiosament, alguns dels futbolistes del primer equip ja passen per alt.