Muntatge de Rapinha amb l'escut del Manchester United de fono
FUTBOL

La neteja del Manchester United, un gran problema per a Raphinha

El Barça comença a valorar possibles vendes i el nom de Raphinha apareix entre els favorits després del seu mal començament de curs

L'estiu que ve, el Barça no anirà amb embuts. Sap que ha de vendre i està disposat a sentir ofertes. Sobretot, per aquells futbolistes el rendiment dels quals no acaba de convèncer en aquesta primera meitat de temporada.

La direcció esportiva sap que, abans d'afrontar possibles fitxatges d'alt prestigi, ha d'alliberar fair play financer i recaptar fons. Per això, algun dels integrants de l'actual plantilla haurà de sortir del club. I un dels que es postula com a favorit és Raphinha.

L'extrem brasiler no ha acabat de despuntar des que va arribar al Barça. Xavi li ha brindat diverses oportunitats, però Raphinha és lluny del que se n'espera. Per això, aquest podria estar sent el seu darrer any a la Ciutat Comtal.

Raphinha lluita per una pilota durant el Barça-Almeria
Raphinha en un partit amb el Barça | Europa Press

El Manchester United, molt pendent de Raphinha

Sabedors de la situació actual de Raphinha, ja hi ha diversos equips que han despenjat el telèfon preguntant pel seu preu. Principalment, les trucades que ha rebut el Barça provenen del Manchester United i de l'Aràbia.

Joan Laporta està disposat a vendre'l, però no a regalar-lo. La resposta és contundent: Raphinha val, mínim, 58 milions d'euros. Justament el que ell mateix li va pagar al Leeds United per aconseguir els serveis del brasiler.

El Manchester United, a més, està submergit en una campanya realment ombrívola, en què ni el joc ni els resultats acompanyen. Per a la temporada que ve, doncs, planteja fer una rentada de cara a la seva plantilla.

Marcus Rashford, principal valedor de Raphinha

Una de les grans preocupacions de l'equip d'Erik Ten Hag és que un dels arguments ofensius principals no està resultant efectiu. Marcus Rashford ve de signar una temporada de somni, però a la 2023/24 està molt lluny de la seva millor versió.

Davant d'aquesta tessitura, el Manchester United ja es planteja donar-li una sortida i buscar un recanvi de garanties. El primer a la llista és Raphinha. Tot i això, el baix nivell mostrat pel brasiler està generant dubtes a Old Trafford.

Els red devils, després d'aquesta campanya desastrosa, no estan per a experiments. En la línia ofensiva necessiten jugadors diferencials de talla mundial. I Raphinha, per ara, no ho està sent.