Jules Koundé aplaudeix mentre mira a un costat
FUTBOL

Jules Koundé, condemnat per Alejandro Balde i un fitxatge de 25 M€ del Manchester City

El defensor francès podria ser el principal perjudicat si el lateral torna al seu millor nivell la temporada que ve

Jules Koundé és una de les incògnites del Barça de cara a la temporada que ve. A l'actual curs, la plantilla no ha assolit el nivell esperat, cosa que ha afectat la situació financera del club. I en concret, el central i el lateral francès ha estat dels pitjors.

Per a l'estiu que ve, s'estima que el Barça generi ingressos propers als 250 milions d'euros. Tot i això, l'entitat continua tenint una massa salarial excedida, fet que li impedeix dur a terme grans operacions. Per rebaixar-la, caldrà que almenys en surtin dos o tres actius rellevants, i Jules Koundé podria ser el gran sacrificat.

Jules Koundé millora, però no sembla prou per seguir al Barça

Durant uns quants mesos, s'ha especulat sobre la possible sortida de Jules Koundé del Barça la temporada que ve. El central francès va començar la temporada deixant dubtes sobre la seva adaptació a la filosofia culer. Malgrat tenir preferències diferents, el defensor ha acceptat la petició de Xavi Hernández de jugar com a lateral dret.

Les últimes setmanes, Jules Koundé ha ofert un gran nivell futbolístic i ha demostrat estar preparat per als moments importants, com ara el seu paper en el partit de Champions League contra Kvaratskhelia. Tanmateix, des de la directiva semblen considerar-lo com una peça prescindible.

Koundé ha ocupat la posició de lateral a causa de la lesió d'Alejandro Balde. Si no s'hagués lesionat, és probable que el francès hagués ocupat el carril dret de manera ocasional, ja que el seu amo i qui l'empeny a sortir és Joao Cancelo.

Joao Cancel·lo amb cara d'ensurt sobre un fons blanc i negre

Joao Cancelo i 25 milions sentencien Jules Koundé

Joao Cancelo ha demostrat un gran rendiment durant tota la temporada i la seva ràpida adaptació al sistema culer fa preveure que Joan Laporta decideixi fer la seva incorporació per a la temporada que ve. Si això es produeix, Jules Koundé podria ser el més perjudicat, però el tracte sembla que no serà fàcil, ja que el City demana aproximadament 25 milions d'euros.

En cas que Joao Cancelo arribi al Barça, ocuparia el lateral dret, així el club confiaria que Alejandro Balde recuperi la seva millor versió per a la temporada que ve. Per tant, Jules Koundé perdria la seva condició de titular, ja que la parella de centrals actualment la formen Ronaldo Araújo i Pau Cubarsí.

Diversos mitjans anglesos afirmen que a la Premier League hi ha hagut interès en Jules Koundé. Tant Chelsea com Tottenham Hotspur semblen disposats a oferir entre 40 i 50 milions d'euros pel francès. De fet, també ha començat a sonar amb força el Manchester United com un altre dels interessats.

En definitiva, la venda de Jules Koundé permetria al Barça fer la incorporació de Joao Cancelo i guardar alguns milions d'euros per a altres fitxatges. Si el portuguès i Alejandro Balde estan al 100 %, haurien de ser els titulars, de manera que posen el '23' a la rampa de sortida.

➡️ FC Barcelona ➡️ Futbol

Més notícies: