Ínigo Martínez en primer pla amb un gran somriure al costat de l'escut de l'Atlètic de Madrid

FUTBOL

Íñigo Martínez depèn de Simeone: lluita entre Barça i Atlètic per un fitxatge de 50 M€

El central va arribar a l'estiu i, gairebé sense participar, té molts números d'anar-se'n si el Barça completa el seu pla

Íñigo Martínez no té fàcil continuar vestint la samarreta del Barça la temporada que ve. El central va arribar a l'estiu per apuntalar la defensa d'un Xavi que volia més recursos, però no acabat de convèncer. Tot i la seva dilatada experiència a LaLiga, les lesions i un rendiment irregular l'han llastat, ja que amb prou feines suma 789 minuts.

La seva presència al primer equip del Barça la temporada que ve es discuteix als despatxos i sembla inclinar-se cap al seu adeu, però dependrà del mercat. Hi ha un noi que clarament ja li ha passat per sobre, i es diu Pau Cubarsí. Íñigo Martínez acaba contracte el 2025 i la seva intenció seria complir-lo, encara que no sembla complicat trobar-hi una solució.

Íñigo Martínez s'emporta les mans al capdavant en un entrenament amb el Futbol Club Barcelona
Iñigo Martínez no convenç | @FCBarcelona

A banda de Pau Cubarsí, Íñigo Martínez veu en un potencial fitxatge del club la seva gran amenaça. Tenint en compte que Araújo seguirà i que Christensen i Koundé podrien sortir, el setge del quart central balla i veu esperances en la no contractació de ningú més. Si arriba el desitjat de Deco, tancaria totalment les portes a continuar, tenint en compte que Eric García i Chadi Riad, cedits, també tenen opcions de tornar.

Íñigo Martínez, amenaçat per un central del València

El Barça té els ulls posats en Cristhian Mosquera, la sensació del València. Amb només 19 anys s'ha apoderat de la defensa 'xe' i és un dels grans pilars del gran any de Rubén Baraja. Acumula més de 2.000 minuts a Primera Divisió a la seva primera temporada a l'elit.

El Barça tindrà molta competència per aconseguir el relleu d'Íñigo Martínez, perquè l'Atlètic també va darrere seu. Simeone necessita reforçar l'eix defensiu després d'un curs encaixant molt i veu en Mosquera una opció molt interessant de futur. Per condicions físiques, a més a més, s'adaptaria molt bé a la proposta del Cholo.

Cristhian Mosquera amb els escuts del FC Barcelona i l'Atlètic de Madrid
Cristhian Mosquera agrada a Barça i Atlètic | Europa Press

El preu el decanta més cap al Wanda Metropolitano que cap al Camp Nou. El València li ha posat una clàusula antigegants de 50 'quilos', prohibitiva ara mateix per als blaugranes que no mouen gaire les sortides. Simeone té a la seva mà, doncs, que Íñigo Martínez tingui encara opcions de seguir o s'oblidi totalment de començar la temporada que ve al Barça.

Un fitxatge frustrat

Íñigo Martínez ha estat titular en vuit partits i s'ha vist relegat a quedar com a darrera opció en una plantilla amb jugadors de nivell. No ha aconseguit imposar la seva experiència com a garantia, sinó més aviat el contrari, i compta poc per a Xavi. Va arribar gratis i, en cas de no seguir, es buscaria una sortida amistosa.

➡️ FC Barcelona ➡️ Futbol

Més notícies: