Jules Koundé mira de reüll al capdavant amb Andreas Christensen aplaudint al fons
FUTBOL

Jules Koundé accepta perquè Andreas Christensen pugui seguir al Barça

El canvi de mentalitat de Koundé beneficia notablement Andreas Christensen

Un dels factors que més valora Xavi en els seus futbolistes és la versatilitat. Està enamorat d'aquells que es poden adaptar a la perfecció a posicions que no són les seves. Hi ha diversos exemples a l'actual plantilla del Barça; Raphinha, Sergi Roberto, Christensen, Cancelo, Pedri, Gavi, Jules Koundé…

El cas més destacat és el de Jules Koundé. Des de la temporada passada, el defensa gal es va veure obligat a desplaçar-se al lateral dret per les absències. I a Xavi el va enlluernar la seva bona feina pel flanc dretà malgrat que el futbolista es trobés fora del seu hàbitat natural.

Al principi, a Jules Koundé no acabava d'agradar-li la seva nova demarcació i ell mateix va reconèixer que li va demanar al míster retornar al centre de la defensa culer. I el de Terrassa va acceptar; tot i això, l'esdevenir dels esdeveniments en aquest curs ha provocat que el francès hagi de tornar al lateral dret. I Jules Koundé ja ho ha assumit.

Jules Koundé tocant la pilota en primer pla

Jules Koundé, l'amic de tothom

És cert que Jules Koundé va jugar durant el primer tram de la temporada formant el tàndem de centrals amb Ronald Araújo. Ara bé, van succeir diverses circumstàncies que el van obligar a retornar al carril destre. La primera, la lesió d'Alejandro Balde, que va provocar un desplaçament de Joao Cancelo al costat esquerre.

A més d'això, Pau Cubarsí va irrompre amb força i es va establir al centre de la línia defensiva, on ja és inamovible. Per tant, a Jules Koundé no va tenir més remei que jugar el segon capítol del curs al carril dret. I ara ja s'ha autoconvençut que és allà on ha de residir els pròxims anys; també ocupa aquesta posició amb la selecció francesa.

Amb el Barça ha disputat aquest curs 26 duels al costat dret, des d'on ha aconseguit brindar dues assistències. De fet, el Diario Sport ha sabut que Jules Koundé es queda al final dels entrenaments practicant els centres laterals per així poder millorar en la seva nova faceta.

Jules Koundé defensant Vinícius Júnior durant El Clàssic

Andreas Christensen, el gran beneficiat de la nova posició de Jules Koundé

El salt a la fama de Pau Cubarsí ha suposat que el Barça tingués aquest any cinc centrals naturals. A més d'ell, Ronald Araújo, Jules Koundé, Andreas Christensen i Íñigo Martínez. Tot i això, Xavi només en vol quatre en aquesta demarcació de cara a la pròxima campanya; això suposaria, doncs, que un dels cinc havia de sortir.

I el que tenia més paperetes de fer-ho era precisament Andreas Christensen. Tanmateix, com que Jules Koundé ja ha acceptat abandonar el lloguer i hipotecar-se al lateral dret, això torna a deixar el nombre de centrals en nòmina en quatre. Per tant, no caldrà que el danès es busqui equip.

➡️ FC Barcelona ➡️ Futbol

Més notícies: