Joan Laporta parlant per un micròfon mentre cauen bitllets del cel al fons
FUTBOL

Joan Laporta tanca el millor 'fitxatge' possible per al Barça: Fins al 2036 per 1.230M€

El president aconsegueix marge econòmic de la millor manera possible: sense trampa ni cartró

El Barça no passa per un bon moment econòmic i tots els aficionats en són conscients. L'antiga presidència va deixar el club en números vermells i Joan Laporta ha hagut de bregar amb això. L'actual president ha fet tot el possible per remuntar la mala situació i de mica en mica ho està aconseguint.

Fa anys que Joan Laporta busca les millors maneres d'aconseguir ingressos i això ha portat el Barça a recórrer a les famoses "palanques". El Barça està rebent ingressos de diverses fonts i sembla que la situació està millorant. Ara, els culers són molt a prop de tancar el fitxatge que aportarà al club 1.230 milions d'euros en 12 anys.

Joan Laporta ho té fet

Joan Laporta és l'encarregat de donar el vistiplau a totes les operacions que hi hagi a l'interior del Barça. El president té en compte tots els factors a l'hora de tancar operacions. Ja té tancat el nou acord amb Nike i tot és favorable per al Barça, que ha estat clar a les negociacions.

Joan Laporta preocupat pel costat de l'escut del FC Barcelona i el logotip de Nike

El Barça encara té en vigència l'actual contracte amb Nike, que encara falten 4 anys perquè venci. La idea de Nike, tenint en compte això, era que el nou tingués una durada de 15 anys, però Joan Laporta pensava en 10. Finalment, sembla que s'arribarà a un punt intermedi i el tancaran en 12.

La nova vinculació comptarà amb una prima de 150 milions que Nike abonarà quan es signi, que serà aviat. A més, cada temporada rebrà 90 milions d'euros més alguns bonus per objectius. Joan Laporta ha aconseguit que la marca nord-americana elimini les "penalitzacions" per no arribar a certs mínims, com el de no passar de quarts de final a la Champions League.

Els problemes legals del Barça i Nike

Joan Laporta estava molt descontent perquè Nike havia descuidat la relació amb el Barça. Entre molts altres problemes, la manca d'stock de molts productes va provocar al Barça un descontentament. Van arribar fins als tribunals, però Nike va sortir victoriós i la vinculació no es va poder trencar.

Sembla que les coses han canviat i Joan Laporta veu amb bons ulls seguir amb Nike, entitat que porta vinculat el Barça des del 1998. En total, els culers ingressaran 1230 milions d'euros d'aquí fins al 2036. Un contracte a llarg termini que farà que els catalans puguin respirar.

➡️ FC Barcelona ➡️ Futbol

Més notícies: