Xavi Hernández en primer pla al costat de Joan Laporta davant un foc
FUTBOL

Joan Laporta deixa escapar el fitxatge que va demanar Xavi i no va arribar mai per 20 milions

El president culer no el va voler incorporar el passat mercat hivernal i ara ha fitxat per un altre club

El FC Barcelona va enfrontar durant el mercat hivernal passat una necessitat urgent de reforçar el seu centre del camp, especialment amb un pivot d'alt nivell. La primera meitat de la temporada va deixar clar que Oriol Romeu no podia assumir el rol de pivot titular a l'equip. Davant d'aquesta situació, el tècnic Xavi Hernández va sol·licitar a la directiva la incorporació d'un jugador que pogués complir aquesta funció crucial a l'esquema tàctic de l'equip.

Entre les opcions considerades, Aleix García, del Girona, va emergir com un dels candidats més forts. El migcampista havia demostrat un rendiment excepcional a la primera meitat de la temporada, atraient l'atenció no només del Barça, sinó també d'altres grans clubs europeus.

Durant uns quants dies, els rumors indicaven que l'acord estava pràcticament tancat i que Aleix García s'uniria a les files culers per apuntalar el mig camp. Tot i això, les negociacions no van arribar a bon port i el fitxatge mai es va concretar.

Xavi Hernández mira al capdavant amb Aleix García al fons subjectant-se la samarreta

La decisió de Joan Laporta i la incorporació de Vitor Roque

Tot i la insistència de Xavi, el president del Barça, Joan Laporta, va decidir no prioritzar la contractació d'un pivot en aquell moment. En lloc seu, es va optar per fitxar Vitor Roque, una jove promesa brasilera, pensant en el futur a mitjà i llarg termini del club. Aquesta decisió, encara que estratègica, va deixar sense solució immediata la necessitat al centre del camp, cosa que posteriorment va resultar en problemes tàctics i de rendiment per a l'equip en els mesos següents.

Aleix García fitxa pel Bayer Leverkusen

Finalment, Aleix García, que va continuar demostrant la seva vàlua al Girona, va despertar l'interès de diversos clubs importants. El Bayer Leverkusen va ser qui va mostrar més determinació i va aconseguir concretar el fitxatge per una xifra propera als 20 milions d'euros. Aquesta transferència no sols representa una pèrdua significativa d'una oportunitat per al Barça, sinó que també reforça un competidor europeu directe amb un jugador de gran potencial i rendiment comprovat.

Tot i que la incorporació de Vitor Roque és una inversió per al futur, la manca d'un pivot d'alt nivell continua sent un tema pendent que podria afectar la competitivitat del Barça les pròximes temporades.

La marxa d'Aleix García al Bayer Leverkusen no només subratlla una oportunitat perduda, sinó que també recalca la necessitat d'una planificació més alineada entre les demandes del cos tècnic i les decisions de la directiva.

➡️ FC Barcelona ➡️ Futbol

Més notícies: