Joan Laporta fent el gest de cobrar amb la mà amb Ronald Araújo i Jules Koundé al fons
FUTBOL

¡El Barça respon a l'oferta i demana més de 130 M€ pel fitxatge de Ronald Araújo!

Joan Laporta manté la seva estricta postura amb la sortida de Ronald Araujo

Tot i que el que passarà les pròximes setmanes al mercat de fitxatges és, en clau Barça, imprevisible, sí que hi ha una cosa que s'augura segura. Si els culers aconsegueixen finalment acollir-se a la Regla 1:1, hi haurà alguna sortida d'envergadura. Algun pes pesant de la plantilla podria fer les maletes, acomiadar-se de la Ciutat Comtal i deixar una àmplia pluja de milions a les arques barcelonistes.

I, davant aquesta tessitura, un dels noms que més titulars ha protagonitzat ha estat Ronald Araújo. Ha demostrat ser un defensa imperial, amb un notable talent i amb una joventut envejable. Però, més enllà de per la seva edat i les seves destreses, diversos clubs estan intentant fitxar-lo per les polèmiques en què s'ha vist tornat, com la de Gündogan, que podrien estar fent la seva aventura al Barça poc còmoda.

Clubs com el Chelsea, per exemple, han aprofitat aquesta situació per llançar-se molt de debò a buscar-lo. No és l'únic interessat, ni de bon tros, però sí el que, amb el Bayern, s'està movent més. I ara, segons el Món Esportiu, Joan Laporta els hauria respost de manera àmpliament contundent.

Ronald Araújo aplaudint durant un partit del FC Barcelona

Els errors del passat

El mandatari català ha sol·licitat 130 milions d'euros als Bluessi volen endur-se Ronald Araújo. Recordem que la seva clàusula de rescissió és de 1.000 milions, així que, per sota d'aquesta quantitat, al Barça poden establir els límits que consideri millor en la negociació. Però aquesta elevada suma té una explicació.

Segons el mitjà anteriorment esmentat, Joan Laporta l'ha taxat en aquest preu, només per al Chelsea, perquè els anglesos ja van pagar aquestes quantitats per jugadors com Moisés Caicedo o Enzo Fernández. I Ronald Araújo, considera, val més que ells.

Altres mitjans esportius especialitzats actualment del Barça havien considerat que els 80 quilos que oferia el Bayern semblaven suficients per al president. Tot i això, al Chelsea, aprofitant-se de la facilitat que solen tenir els equips anglesos per pagar altes cotes a la bogeria, li demana 130.

A la planificació esportiva, a més, no es considera Ronald Araújo com un dels molts transferibles de la plantilla. Compten amb l'uruguaià com a referent defensiu del present i del futur. Això sí, tard o d'hora hauran de seure a parlar sobre la seva renovació, ja que el seu contracte venç el 2026.

Al curs recentment acabat, Ronald Araújo ha disputat 25 duels de LaLiga, en què fins i tot ha pogut anotar un gol i repartir una assistència. Ara ha estat convocat per Marcelo Bielsa per disputar la Copa Amèrica que comença en uns dies. Un cop acabi el campionat, ja se'n decidirà el futur.

➡️ FC Barcelona ➡️ Futbol

Més notícies: