Ilkay Gündogan en primer pla
FUTBOL

Ilkay Gündogan és l'únic que pot aconseguir el fitxatge d'una llegenda del Barça

Intercanvi d'afalacs entre l'alemany i un dels homes més rellevants a la història recent del Barça

Tota l'atenció està centrada ara a l'Eurocopa, així com a la Copa Amèrica i al mercat de fitxatges, però mai no és mal moment per recordar temps gloriosos i exitosos. Ilkay Gündogan, quan va llegir la premsa de la setmana, va topar amb una pluja d'elogis procedents d'un dels seus antics entrenadors. I no va dubtar a respondre amb el mateix èmfasi i afecte.

Pep Guardiola va atendre el mig Stern i va dedicar diversos minuts a parlar sobre el centrecampista teutó. Va detallar sense embuts i amb el cor obert l'impacte de l'ara jugador del Barça quan van coincidir al Manchester City durant set temporades. I ho va fer mentre transmetia una profunda admiració per un dels seus pupils més estel·lars.

Pla mig curt de Pep Guardiola mirant cap amunt en roda de premsa

Els afalacs de Pep Guardiola

El tècnic de Santpedor va començar referint-se a l'intel·lecte de l'alemany sobre el verd: “Ilkay no parlava gaire, però quan ho feia, tothom l'escoltava, inclòs jo com a entrenador. Era clar i directe. És un jugador molt intel·ligent, un dels més intel·ligents que he entrenat; va ser la clau del nostre èxit”.

Però no es va aturar aquí. "Un jugador pot ser ràpid, tenir un bon xut, però el que el fa destacar entre els altres i convertir-se en un futbolista d'elit és la seva intel·ligència. Prendre les decisions correctes sota pressió, saber què necessita l'equip en cada moment, aquest és el tipus de jugador que busco. M'encanten els jugadors intel·ligents".

Va donar la casualitat, a més, que tots dos, a més d'entrenador i jugador, també van ser veïns durant uns quants anys. Vivien a la mateixa planta del mateix bloc de pisos residencials a Manchester. I, per descomptat, això va servir a Pep Guardiola per conèixer el costat més personal d'Ilkay Gündogan; i també va quedar enlluernat.

"Si necessitava oli d'oliva per a la meva amanida, podia acostar-me a İlkay Gündogan i agafar una mica. Era molt reservat, sense soroll, sense festes; el veí perfecte. Quan vam guanyar la Lliga de Campions, vaig anar a casa amb la meva família i vam gaudir junts d'una ampolla de xampany", va explicar.

A tot això, Ilkay Gündogan, tan honest com sempre, va reaccionardient que "vaig tenir el gran honor de treballar amb ell durant set anys i no crec que cap entrenador em conegui tan bé com ell. Crec que les seves valoracions s'acosten molt a la realitat. Estic molt content i agraït amb les paraules, vaig poder aprendre molt amb ell".

Pep Guardiola, ¿de tornada al Barça?

Des que el de Santpedor va abandonar l'entitat culer ja fa 12 anys, se l'ha relacionat en infinites ocasions amb el Barça. Molts dels seus adeptes somien amb un retorn del tècnic més premiat que ha passat per la banqueta del Camp Nou. Però de moment aquesta situació no s'ha donat.

Un dels que podria ajudar a complir aquest fantasiós somni de gran part de l'afició és Ilkay Gündogan. El futbolista, ara concentrat amb la selecció alemanya a l'Eurocopa, podria ajudar que, en un futur a curt termini, Pep Guardiola tornés a agafar les regnes del Barça. La seva magnífica relació i la gran estima que guarda el català al germànic són una gran carta perquè això es produeixi.

➡️ FC Barcelona ➡️ Futbol

Més notícies: