El defensa uruguaià Ronald Araújo, en primer pla amb una foto de l'escut del FC Barcelona.
FUTBOL

El dramàtic avís de la cúpula del Barça sobre el fitxatge de Ronald Araújo

La directiva del Barça té molt clara quina ha de ser la posició del club al mercat amb el central

El nom de Ronald Araújo ressona des de fa temps als despatxos del Barça. Davant d'una situació complicada a nivell econòmic, molts veuen a la seva figura una oportunitat de guanyar diners en una zona ben ocupada. Però a la cúpula no tots opinen de la mateixa manera.

L'arribada de Hansi Flick també obre un ventall nou en aquest sentit. De tota manera, l'entrenador difícilment tindrà l'última paraula i s'haurà de barallar amb una directiva que podrien tenir una opinió diferent. Fa temps que té una decisió presa al voltant de la seva figura, i el canvi a la banqueta no l'ha canviada.

Ronald Araújo ha estat un jugador fonamental per a tots els entrenadors en els darrers anys. La seva fortalesa i caràcter li han permès liderar la defensa, encara que l'estil de joc culer no és el que més l'afavoreix. Amb Xavi se li van veure mancances, encara que Flick té un pla diferent per a ell.

Ronald Araújo d'esquena amb el rostre seriós

Una decisió ferma sobre Ronald Araújo

L'entrenador alemany veu Ronald Araújo com una assegurança per construir un equip molt més físic i exigit des del punt de vista de l'esforç. A més a més es complementa perfectament amb les qualitats de Pau Cubarsí. Als despatxos, però, estan convençuts que ha de sortir.

A nivell econòmic és una oportunitat immillorable d'ingressar una molt bona quantitat per un central que té substituts de nivell a la mateixa plantilla. Es va parlar que el Bayern Munic podria arribar fins i tot als 100M€, necessaris per poder incorporar homes com Nico Williams o Kimmich. Però no només això, sinó que també es posa en dubte el seu nivell sobre la gespa.

Ronald Araújo precisament no destaca per la seva sortida de pilota, cosa fonamental al Barça. A més, sol defensar més enrere que endavant, cosa que moltes vegades ha deixat l'equip partit. Altres com Christensen o el mateix Cubarsí estan més familiaritzats amb l'estil, i cal recordar que Eric García torna de cessió.

Ronald Araújo se la juga a la Copa Amèrica

La Copa Amèrica podria ser determinant a la sortida de Ronald Araújo. Un bon torneig li obriria les portes que algun equip es llancés definitivament a buscar-lo. Si no, podria allunyar l'interès i quedar-se al Barça, que tampoc no el regalarà.

Serà un estiu mogut, i encara més a la zona central de la defensa del Barça. Molts jugadors, de molt nivell, i que no poden seguir tots. El mateix mercat, Deco i Hansi Flick acabaran determinant qui es queda i qui se'n va.

➡️ FC Barcelona ➡️ Futbol

Més notícies: