Muntatge de Joan Laporta amb 'La Masia' de fons
FUTBOL

El gran error de La Masia, el Barça el va deixar anar de franc i ara el seu fitxatge costa 70M€

Un excanterà culer l'està trencant a Europa i ara un equip alemany s'hi fixa per fitxar-lo

El FC Barcelona moltes vegades ha presumit de la seva gestió del planter. En els últims anys, molts jugadors de 'La Masia' han arribat a debutar amb el primer equip, però no només amb això, molts s'han consolidat a la plantilla de Xavi. Els casos més recents podrien ser els de Lamine Yamal, Fermín Lopéz i Marc Guiu.

Tot i això, en passades temporades, hem vist com Gavi, Ansu Fati, Alejandro Balde han passat de ser joves prometedors a jugadors fixos a l'esquema de Xavi Hernández, a excepció del '10' que per ara és al Brighton. La gestió econòmica del club, en els darrers anys, hem vist com ha estat nefasta. En canvi, l'administració dels talents del planter ha estat excel·lent.

Xavi Simons, l'ovella negra del planter culer

Però, a totes les cases hi ha una ovella negra i al FC Barcelona no n'és excepció. I és que, ara hi ha un jugador que en el seu moment va ser del planter culer que l'està trencant a Europa i aquest és Xavi Simons. El neerlandès, que està jugant al RB Leipzig, però que pertany en propietat al PSG, està demostrant que té el nivell suficient per ser un crac mundial.

Xavi Simons va formar part de 'La Masia' culer des del 2010 fins al 2018, quan el deixo marxar gratis al PSG. Si ho hagués mantingut al planter, el club culer podria haver sumat una peça molt important per a la seva plantilla actual.

Ja la temporada passada, al PSV va tenir centelleigs de qualitat, però atès que era una lliga amb menor competitivitat, el seu nivell encara es posava en dubte. Aquest any, que està disputant la Bundesliga, ha elevat encara més el nivell. A l'actual temporada, ha disputat un total del 1982 en què ha aconseguit anotar 6 gols i ha estat capaç de donar 9 assistències.

El Bayern de fixa a Xavi Simons

Si bé els seus registres numèrics no són gaire elevats, les sensacions que deixa al camp són molt bones. Això ha provocat que el Bayern Múnic s'hagi fixat al neerlandès i han mostrat la disposició de voler fitxar-lo l'estiu que ve. En cas d'un interès real, l'operació s'elevaria a unes quantitats molt elevades, ja que el valor de mercat està situat prop dels 70 milions d'euros.

El Bayern Múnic sembla estar disposat a fer una elevada operació per aconseguir el seu fitxatge perquè confien en el seu potencial. No només amb això, el club germànic ja es prepara perquè el pròxim lustre la seva plantilla sigui competitiva. La intenció de la directiva alemanya és ajuntar Xavi Simons amb Jamal Musiala perquè tots dos els proporcionin molts èxits.