Marc Guiu mira de perfil Xavi Hernández amb la cara pensativa sobre una bandera de la UEFA Champions League
FUTBOL

Un golàs ho deixa clar, Xavi Hernández pot haver trobat una gran solució

El Barça va guanyar el Celta, però no dissipa els dubtes pel que fa al joc. Tot i això, un futbolista està demostrant que pot ajudar molt

El Barça va guanyar el Celta (1-2) en el temps de descompte i es va emportar una victòria agònica. El gol de Robert Lewandowski, després de repetir el penal, va certificar el triomf dels blaugranes. Amb l'empat del Reial Madrid a Vallecas, el quadro de Xavi Hernández és a 8 punts del liderat.

Tot i sumar els tres punts, el Barça no va dissipar els dubtes pel que fa al joc. En el primer temps va ser clar dominador i va tenir un control gairebé total, però després del descans el Celta es va deixar anar la cabellera i va posar en serioses dificultats els blaugranes.

Vitor Roque va tenir la seva primera titularitat, i el seu partit no va ser gaire destacat. La seva agressivitat i capacitat per anar a l'espai són necessàries a l'equip, sobretot sense un Ferran Torres que pot reproduir aquests moviments, però el brasiler no va estar gaire fi. En un rol més actiu amb la pilota, Vitor Roque va errar alguns controls i va fallar en la precisió en algunes accions. Va ser substituït i és complicat que Xavi Hernández decideixi posar-ho d'inici a Nàpols.

Marc Guiu marca un autèntic golàs i demana pas al primer equip

El tècnic del Barça fa una forta aposta pels joves. Lamine Yamal, Fermín López i Pau Cubarsí s'han assentat al primer equip, i altres jugadors del planter com Héctor Fort o Marc Guiu també han gaudit de minuts. Aquest últim, que ja sap què és marcar amb els 'majors', ha deixat un gran recurs amb el Barça Atlètic que demostra que porta el gol a la sang.

Al partit del filial contra el Rayo Majadahonda, Marc Guiu ha anotat el 3-1 definitiu amb un gran gol. En un córner, l'atacant ha rematat d'esperó i ha enviat la pilota al fons de la xarxa.

La competència a la davantera del Barça és alta, però les baixes i el mal moment d'alguns jugadors poden obrir la porta a un Marc Guiu que demana pas amb força. El davanter de Granollers va tenir el debut somiat amb el Barça quan va marcar als 30 segons de saltar al camp, i ja sap què és celebrar un gol a la Champions amb el gol a l'Anvers.

El marge de creixement de Marc Guiu és enorme i està donant arguments sòlids per tenir més minuts amb el primer equip. La decisió està a les mans de Xavi Hernández.