Frenkie de Jong mira cap a un costat mentre la càmera li apunta directament

FUTBOL

Frenkie de Jong, sentenciat després del PSG per un fitxatge gratuït que juga millor que ell

Frenkie de Jong va tornar a desaparèixer davant el PSG i ha aparegut una alternativa a cost zero

Frenkie de Jong és molt lluny de ser el gran fitxatge somiat pels aficionats del Barça quan el club va pagar 86 milions per aconseguir els seus serveis. Des del seu aterratge no ha complert les altes expectatives que hi havia dipositades en un futbolista cridat a marcar una època. I ara, 4 temporades després, el seu futur està més en dubte que mai.

Davant del PSG, Frenkie de Jong va estar completament desaparegut i les seves estadístiques ho reflecteixen a la perfecció. Als 82 minuts que va jugar, no va marcar, no va assistir i només va completar 34 tocs de pilota. Però a més, només va encertar el 80% de les seves passades i va quedar molt assenyalat al gol de Vitinha, ja que la foto de la jugada no deixa cap dubte.

En definitiva, Frenkie de Jong està molt lluny del que s'esperava i el Barça ha de prendre una decisió aquest mateix estiu, perquè a sobre, encara no ha renovat. Té contracte fins al 2026, i malgrat les paraules de Joan Laporta i Deco en què asseguren comptar amb ell, el cert és que sembla difícil que signi la renovació. Li han ofert una baixada de sou per seguir i no sembla disposat a acceptar aquesta proposta.

Frenkie de Jong no accepta i el Barça troba la solució a cost zero després de perdre contra el PSG

Si Frenkie de Jong no accepta l'oferta del Barça per renovar, aquest estiu tocarà escoltar les propostes d'altres clubs. Actualment està valorat en 70 milions d'euros, però un dels seus pretendents és el PSG, que podria posar 100 quilos sobre la taula. Joan Laporta ha de prendre una decisió i segur que n'ha parlat amb Xavi Hernández, que precisament ha aportat una solució a cost zero.

Sí, perquè des de ja fa diverses setmanes, Xavi ha optat per col·locar Andreas Christensen, que va arribar gratis al Barça, com a pivot. El danès s'ha assentat a la zona medul·lar i les seves actuacions són realment destacables. Aporta equilibri al centre del camp i solidesa a la parcel·la defensiva, dos aspectes en què flaqueja clarament Frenkie de Jong.

Andreas Christensen i Frenkie de Jong cara a cara sobre un fons de color turquesa

El '21' no acostuma a aparèixer a les grans nits i ahir contra el PSG va tornar a quedar demostrat. Frenkie de Jong va passar sense pena ni glòria per l'eliminatòria davant el PSG i el seu futur penja d'un fil, ja que a més del que ja hem esmentat, el Barça necessita diners. Els comptes del club no passen pel millor moment i la venda de l'holandès suposaria un respir per a Joan Laporta.

Andreas Christensen mereix quedar-se per davant de Frenkie de Jong

Tot i el que hem comentat prèviament, sembla que els plans del Barça són molt diferents amb Andreas Christensen i Frenkie de Jong. Joan Laporta i Deco sempre han mostrat la seva confiança en el '21' i han assegurat per activa i per passiva que és una peça fonamental per al futur. En canvi, del danès no se n'han pronunciat i tot apunta que acabarà sortint del club a l'estiu.

Andreas Christenen té un mercat molt ampli a la Premier League, amb diversos equips interessats en el seu fitxatge, així que Joan Laporta no posarà impediments si arriba una bona oferta. Per 40 milions, el '15' té molts números de sortir del Barça, mentre que només el PSG pot oferir els 100 milions necessaris per deixar anar Frenkie de Jong.

Veurem què passa finalment a l'estiu, però és clar que, ara com ara, Andreas Christensen ofereix molt més al Barça que Frenkie de Jong.

➡️ FC Barcelona ➡️ Futbol

Més notícies: