Frenkie de Jong amb rostre pensatiu amb un escut del FC Barcelona i una imatge de la Selecció Holandesa

FUTBOL

Frenkie de Jong fa dubtar a un fitxatge de 65 M€, només vindrà al Barça si ell segueix

El migcampista neerlandès es planteja la seva continuïtat en un curs on el Barça vol fer importants canvis a la plantilla

El Barça està patint un any molt dolent i Deco té clar que per reconduir la situació ha de fer canvis importants a l'estructura de la plantilla. El projecte de Xavi Hernández s'ha esfondrat i peces clau com Frenkie de Jong no han ajudat gens a ser més competitius, de manera que han d'arribar noms nous. El nou entrenador també serà clau, però de moment, les sortides son la prioritat.

Hi ha diversos noms a la plantilla amb el cartell de transferibles, i alguns jugadors vitals marxaran per ingressar diners. Ja va dir Tebas que si no portaven quantitats importants a les arques, el Barça no podria inscriure fitxatges per incompliment amb el fair-play. Frenkie de Jong és una de les possibles sortides al costat d'homes com Raphinha o Christensen.

Deco té clar que alguns d'aquests grans futbolistes no estan rendint al nivell desitjat, i no poden liderar una revolució, però tenen cartell. Frenkie de Jong, per exemple, va ser el timó d'un gran Ajax que va meravellar el món. El que passa és que si el Barça vol convèncer alguns dels fitxatges, també haurà de tenir en compte qui es queda i qui no.

Frenkie de Jong, clau per a un fitxatge

Precisament els blaugranes podrien estar interessats en un central molt top per reforçar la defensa. Un home amb bons conceptes defensius i, sobretot, una gran eixida de pilota. Que ja sap què és competir sota pressió en grans clubs com Juventus o Bayern de Munic, i encara molt jove.

Un jugador que precisament va ser company de Frenkie de Jong a l'Ajax i que ja se'l va vincular amb el Barça en el passat. Parlem de Matthijs de Ligt, que si arriba al Camp Nou voldria fer-ho amb el seu amic holandès com a company. El Barça li aniria molt bé per característiques de joc, però la possible no continuïtat del 21 el fa dubtar.

Matthijs de Ligt, un central molt desitjat

Matthijs de Ligt és un home molt cotitzat ara mateix al mercat. El seu rendiment al Bayern i el seu enorme potencial l'han convertit en objecte de desig d'altres clubs tan potents com el Manchester United o l'Arsenal. El seu valor de mercat actualment puja fins als 65 quilos i no és una operació fàcil per als de Deco, ja que a més Frenkie de Jong juga un paper molt important.

Logo de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS totes les notícies del BARÇA i del futbol a WhatsApp!

A simple vista el Barça hauria d'anar sobrat de centrals, però volen fer un salt de nivell en totes les línies. Començant per l'eix de la defensa, que no és només per defensar, sinó el primer pas per construir millor. L'entrenador li haurà de donar un sentit col·lectiu, però amb bons jugadors tot és més fàcil.