El futbolista portuguès Joao Cancelo amb l'escut del FC Barcelona.
FUTBOL

El fitxatge de Joao Cancelo fa un gir inesperat: El Barça activa el seu 'Pla B'

La tornada del portuguès a la Ciutat Comtal es complica i la directiva activa la solució d'emergència

La situació de Joao Cancelo al Manchester City ha estat un tema recurrent als mitjans esportius. El lateral portuguès no entra als plans de Pep Guardiola, i des de fa mesos s'especula sobre la seva sortida del club anglès.

Després d'una temporada com a cedit al Barça, Joao Cancelo ha expressat el seu desig de tornar a la Ciutat Comtal per al pròxim curs. Durant el seu temps al Barça, sota les ordres de Xavi Hernández, el lusità ha tingut moltes oportunitats i minuts al camp, en part a causa de les lesions d'alguns companys i la poca competència en la seva posició.

L'interès del Barça i les demandes del Manchester City

Hansi Flick, el nou tècnic del Barça, ha manifestat el seu interès a comptar amb Joao Cancelo per reforçar la plantilla. Tot i això, el Manchester City ha taxat el jugador en prop de 30 milions d'euros, una xifra que el Barça considera excessiva. La directiva culer no està disposada a pagar més de 15 milions d'euros pel lateral lusità, cosa que ha generat una notable diferència en les negociacions.

Joao Cancelo en primer pla amb un escut del City al seu costat

Davant la impossibilitat d'arribar a un acord econòmic per Joao Cancelo, el Barça està considerant activar el 'Pla B'. Aquest pla alternatiu implica apostar per Julián Araujo, que ha tingut una destacada adaptació al futbol europeu durant la seva cessió a la Unión Deportiva Las Palmas. El jove lateral nord-americà ha mostrat un gran rendiment i tornarà a la disciplina culer amb l'esperança de guanyar-se un lloc i la confiança de Hansi Flick.

El futur de Joao Cancelo i el Barça

La decisió de no continuar amb Joao Cancelo podria tenir implicacions significatives per a l'estructura defensiva del Barça. El jugador portuguès, amb la seva experiència i les seves habilitats, havia estat una peça clau durant el préstec.

No obstant això, les restriccions financeres del club català obliguen a buscar solucions més econòmiques i sostenibles a llarg termini. Julián Araujo representa una opció prometedora i més assequible, que podria aportar frescor i joventut a la plantilla.

Julián Araujo amb la samarreta de la UD Las Palmas durant un partit

La temporada que ve serà crucial per al Barça i Hansi Flick, que hauran d'enfrontar desafiaments tant al camp com a la gestió de la plantilla. L'adaptació i el rendiment de Julián Araujo seran fonamentals per determinar si el 'Pla B' del Barça pot complir les expectatives i necessitats de l'equip.

De moment, el que ja està decidit és que Julián Araujo farà la pretemporada a les ordres de Hansi Flick. Si Joao Cancelo no arriba, ell serà l'escollit per competir amb Jules Koundé la temporada que ve.

➡️ FC Barcelona ➡️ Futbol

Més notícies: