Un jove amb una samarreta blava somriu mentre un logotip d?un trofeu de futbol està titllat amb una gran X vermella al fons.
FUTBOL

L'Eurocopa atura un fitxatge de 70 milions: No anirà al Barça, Gavi és molt millor

El club culer continua buscant un pivot d'alt nivell i avaluen totes les possibilitats

El Barça vol centrar tots els seus esforços a la línia medul·lar. Amb una temporada plena d'alts i baixos i la necessitat de consolidar el centre del camp, Deco i Joan Laporta han estat avaluant opcions al mercat de fitxatges.

La lesió de Gavi, per exemple, ha fet molt de mal i no es pot repetir, així que el Barça està valorant diferents opcions perquè puguin actuar com a pivot. Com moltes altres vegades, el problema sembla ser el preu, ja que el club no pot fer grans desemborsaments. Ara bé, l'Eurocopa ha servit perquè Deco i Joan Laporta cancel·lin el fitxatge del seu gran favorit, taxat en 70 milions d'euros.

Gavi, l'esperança interna del Barça després de l'Eurocopa

Mentre el Barça avalua les seves opcions al mercat de fitxatges, una alternativa interna està prenent força: la recuperació de Gavi. Hansi Flick compta amb ell per al doble pivot, ja que considera que pot aportar molt. Tot i que el seu retorn no s'espera fins a l'octubre o el novembre, el seu potencial i rendiment fan que la directiva i el nou entrenador confiïn en la seva figura.

Gavi corrent al camp d'entrenament del FC Barcelona

Gavi ha demostrat moltes vegades que té el talent i la mentalitat necessaris per liderar el centre del camp del Barça. La seva energia, visió de joc i capacitat per pressionar el converteixen en una opció molt valuosa per a Hansi Flick. A més, la confiança del club en la recuperació redueix la urgència de buscar reforços externs a qualsevol preu.

En aquest sentit, amb l'esperança de la tornada de Gavi i després d'analitzar-ne el rendiment a l'Eurocopa, el Barça ha descartat Amadou Onana. Amb 22 anys, el belga ha mostrat centellejos de qualitat, però ni de bon tros suficient per pagar 70 milions d'euros. Gavi és molt millor.

L'Eurocopa i Gavi sentencien Amadou Onana

Per a Deco, el director esportiu del Barça, Amadou Onana és l'objectiu número u. La seva capacitat per trencar línies, el seu físic imponent i la seva habilitat per recuperar pilotes el convertien en una opció molt atractiva per reemplaçar Gavi. No obstant això, el seu acompliment a la recent Eurocopa ha sembrat dubtes a la directiva culer.

Durant l'Eurocopa, Amadou Onana no ha mostrat el nivell esperat. Les seves actuacions han estat irregulars i això ha generat una reconsideració dins del FC Barcelona respecte a la conveniència del seu fitxatge. La directiva no està disposada a invertir els 70 milions que demana l'Everton, especialment pel mal paper a l'Eurocopa, però també a causa de la bona recuperació de Gavi.

La cautela del Barça en aquest sentit no és infundada. El club ha tingut experiències recents amb fitxatges costosos que no han rendit segons el que s'esperava, i estan decidits a no repetir els mateixos errors. L'Eurocopa ha estat un termòmetre per avaluar el veritable nivell d'Amadu Onana, però malgrat el seu potencial, no n'ha convençut prou.

Amb Gavi en procés de recuperació i amb la possibilitat d'evitar una despesa elevada en un fitxatge incert, el Barça està apostant per la sostenibilitat econòmica. Amadou Onana és un bon jugador, però ni de bon tros costa 70 milions d'euros. L'Eurocopa ho ha demostrat i ara toca centrar-se en altres objectius com ara Kimmich o Merino.

➡️ FC Barcelona ➡️ Futbol

Més notícies: