Deco mira al capdavant i assenyala amb el dit sobre un fons groc
FUTBOL

Deco proposa un fitxatge de 40 milions per tapar el forat més gran del Barça

El director esportiu portuguès sembla estar decidit a reforçar una posició clau a la plantilla culer

Deco ha establert com a prioritat fer diverses incorporacions al pròxim mercat de fitxatges per proporcionar a Hansi Flick una plantilla més competitiva. En concret, la zona que més urgeix reforçar és la línia medul·lar, on la necessitat de trobar un pivot defensiu d'alt nivell ha esdevingut urgent.

El FC Barcelona ha enfrontat problemes al mig des de la sortida de Sergio Busquets, una figura fonamental a l'esquema tàctic de l'equip. Hansi Flick, conegut pel seu enfocament meticulós i exigent, ha deixat clar que el seu objectiu principal és trobar un reemplaçament adequat que pugui aportar defensivament i en la construcció de joc.

Deco i Hansi Flick treballant mà a mà davant un ordinador a les oficines del FC Barcelona

En aquest sentit, el club ha estudiat noms com Martín Zubimendi i Joshua Kimmich, tots dos amb un perfil i rendiment similar, que encaixa en allò que busca el tècnic alemany. Ara bé, Deco té una opció millor que ja va intentar portar al Barça al gener. Finalment no ho va poder aconseguir, però sembla que tornarà a la càrrega a l'estiu.

Deco tria

Encara que Martín Zubimendi i Joshua Kimmich són opcions atractives, la situació econòmica i la competència han portat Deco a explorar unes altres alternatives. És aquí on sorgeix el nom d'Éderson, el migcampista de l'Atalanta.

El brasiler, de 24 anys, ha demostrat que és un jugador complet, amb capacitat de recuperació de pilota, bon posicionament i habilitats per distribuir el joc. Tot i això, Deco no ho tindrà fàcil si vol fitxar Éderson.

L'Atlètic i el Liverpool també han mostrat un interès elevat en el seu fitxatge, cosa que podria encarir el preu de l'operació que, de moment, s'estima en 40 milions. Ara bé, Deco confia que poden oferir-li un projecte esportiu atractiu, on tindria l'oportunitat de consolidar-se com un dels pilars del nou projecte de Hansi Flick.

El motiu que empeny Deco a triar Éderson

Deco ha estat clau en la identificació i la proposta d'aquest fitxatge. Amb una visió clara de les necessitats de l'equip i del potencial d'Éderson, el portuguès és conscient que, ara com ara, el Barça no pot aspirar gaire més. Kimmich i Zubimendi, per exemple, podrien costar 60 milions, una xifra massa elevada.

Precisament per això, Deco està buscant solucions alternatives i Éderson es troba entre els elegits. Ve de guanyar l'Europa League contra el totpoderós Leverkusen de Xabi Alonso i sap què és competir al nivell més alt. Això sí, no és l'única opció, ja que Mikel Merino també està molt ben col·locat a la llista del director esportiu del Barça.

Sigui com sigui, és evident que el Barça s'enfronta a un mercat de fitxatges crucial, on la incorporació d'un pivot defensiu de qualitat serà la prioritat. Amb noms com Zubimendi i Kimmich a la llista, l'opció d'Éderson sorgeix com una alternativa viable i econòmicament factible. Deco tindrà un paper fonamental en la decisió final.

➡️ FC Barcelona ➡️ Futbol

Més notícies: