Foto amb Jules Koundé, Ronald Araujo i Andreas Christensen
FUTBOL

Competència màxima al Barça: 6 centrals per a 2024, 2 fitxatges gratis i 3 vendes

La línia defensiva de la plantilla de Xavi Hernández està molt poblada i Joan Laporta té previst fer una neteja

El FC Barcelona té clar que de cara a l'estiu que ve el club ha de vendre a un actiu important per intentar quadrar comptes. La junta directiva culer actualment té pendent equilibrar el balanç econòmic perquè LaLiga li permeti fer fitxatges. Atès que el Fair Play del conjunt culer està excedit, Javier Tebas no permet inscriure fitxatges.

Com que Joan Laporta vol millorar la plantilla, primer haurà de vendre. En els últims dies, s'ha rumorejat que hi ha diversos jugadors que estan situats a la rampa de sortida, però sobretot a la línia defensiva. El FC Barcelona, les últimes setmanes, sembla haver rebut ofertes per Ronald Araujo, Jules Koundé i Andreas Christensen; davant la crisi financera que viu el club, el president culer valora totes les propostes rebudes.

Joan Laporta pot fer dues vendes importants

Atés que Ronald Araujo és l'únic que està oferint un nivell similar al de la temporada passada, tot apunta que és l'indiscutible per a Xavi Hernández, la qual cosa situaria Jules KoundiAndreas Christensen al Transfermarkt. Tots dos jugadors tenen un gran cartell internacional i s'espera que els equips interessats de la Premier League proposin un traspàs elevat per aconseguir els seus fitxatges.

Si es produeixen aquestes vendes, el més normal seria que la junta directiva intentés recuperar Eric García i Chadi Riad. En el cas del jugador del Girona, la junta directiva culer està molt contenta amb el rendiment que està oferint i planegen recuperar-lo per a la temporada que ve, però per vendre'l i generar més beneficis. El club gironí podria estar interessat a aconseguir la seva contractació de forma permanent i fer una oferta que acontenti les pretensions de Joan Laporta.

El Barça aposta pel planter

D'una altra banda, el jugador marroquí està encaixant també una gran temporada sota les ordres de Manuel Pellegrini, i Joan Laporta pretén efectuar la seva clàusula de recompra per 8 milions d'euros. Xavi Hernández està molt entusiasmat amb el rendiment que pot oferir el jove del planter i podria comptar amb ell per a la temporada que ve.

Per tant, la intenció del club seria que els centrals per a la temporada que ve siguin Araujo, Íñigo Martínez, Chadi Riad i també comptar amb la presència de Faye i Pau Cubarsí. Tots dos jugadors del filial estan mostrant que poden ser membres del primer equip la temporada que ve i que el club mostra la seva confiança en els joves. Davant els problemes econòmics que té el Barça, l'aportació del planter pot exercir un paper clau.