Muntatge d'Ilkay amb l'escut de Manchester City
FUTBOL

Ilkay Gündogan no era prioritat, el City i 59 M€ separen el fitxatge somiat del Barça

El rendiment del jugador alemany no està sent l'esperat i Joan Laporta torna a sondejar el fitxatge del jugador desitjat per Xavi

Xavi Hernández té clar que, per al pròxim mercat d'estiu, la plantilla necessita una gran incorporació. La línia medul·lar del conjunt culer ha patit moltes baixes i s'ha vist minvada davant de tantes lesions. El tècnic culer ha demanat a Joan Laporta el fitxatge d'un crac i el president sembla haver tornat a posar el seu objectiu en el màxim desig del míster.

El FC Barcelona l'estiu passat finalment va aconseguir la contractació d'un jugador del centre del camp del Manchester City, però no era el capritx de Xavi Hernández. El tècnic culer, des de ja fa diverses temporades, ha demanat a Joan Laporta el fitxatge de Bernardo Silva, però, atesos els problemes financers de l'entitat, la seva incorporació ha resultat impossible.

Bernardo Silva, de nou a l'òrbita culer

Com que el fitxatge del portuguès era pràcticament impossible, Joan Laporta es va fixar en Ilkay Gündogan per reforçar la línia medul·lar. El germà no està rendint al nivell esperat i els dubtes i les critiques sobre el seu rendiment han florit. Tot i que per a Xavi Hernández encara és un indiscutible a l'onze inicial, l'experimentat jugador no està oferint la productivitat que oferia al Manchester City.

Davant la inconsistència que està tenint l'equip pel que fa a l'estil de joc, Xavi Hernández sembla haver tornat a demanar a Laporta el fitxatge de Bernardo Silva. El lusità, malgrat que va renovar l'estiu passat amb els 'Sky Blue', es va filtrar que va introduir una clàusula que li permetia abandonar el Manchester City si un club paga 59 milions d'euros.

Xavi Hernández continua pensant en Bernardo Silva

Una quantitat que com a mínim és cridanera, atès que es va especular que el FC Barcelona havia fet ofertes superiors a la clàusula. El PSG també va mostrar estar interessat a aconseguir la contractació del centrecampista portuguès, per millorar la plantilla de Luis Enrique. Tot i això, Pep Guardiola no volia perdre en un mateix estiu dos pilars de l'equip i es va negar que sortís el portuguès.

Joan Laporta, abans d'intentar que es produeixi el fitxatge de Bernardo Silva, primer hauria de donar sortida a un dels actius del club. Com que el FC Barcelona té la massa salarial excedida, LaLiga no els permet fer incorporacions. Des de fa setmanes s'ha rumorejat que tant Raphinha com Andreas Christensen podrien sortir de la dinàmica culer perquè així el club aconsegueixi recuperar estabilitat econòmica.

Xavi Hernández continua somiant tenir Bernardo Silva a la plantilla. Per al tècnic culer, l'arribada del portuguès suposaria elevar el nivell de la plantilla i el seu fitxatge no podria ser impossible per a l'estiu que ve. La clàusula de sortida del nou contracte faria que Joan Laporta tingui probabilitats de fer el seu fitxatge.