Andreas Christensen en primer pla amb Xavi Hernández
FUTBOL

Andreas Christensen fa les maletes, el fitxatge que Xavi no va voler tornarà al Barça

La sortida del jugador danès pot provocar diversos beneficis per al club i la junta directiva valora la seva venda

Amb la marxa de Xavi Hernández és força probable que al pròxim Transfermarkt la plantilla culer pugui patir diversos canvis. L'actual tècnic català ha decidit posar fi a la seva etapa com a entrenador del FC Barcelona un cop finalitzi el curs. Per tant, diversos dels jugadors que van arribar com a petició del míster podrien posar fi a la seva estada com a jugadors del Barça.

La situació del club financerament parlant no passa per un bon moment. Els mals resultats de l'equip poden fer que la junta directiva decideixi fer caixa amb diversos jugadors per intentar equilibrar els comptes del club. Hi ha diversos candidats a sortir i un és Andreas Christensen.

Andreas Christensen, a la rampa de sortida

El central danès no està oferint el mateix nivell que la temporada passada i això ha provocat que sorgeixin dubtes respecte a la seva continuïtat. Atès que Andreas Christensen encara manté un bon mercat a la Premier League, la junta directiva espera rebre ofertes pel defensor. La sortida de l'experimentat jugador de 27 anys pot ser molt beneficiosa per a l'entitat culer per diverses raons.

La principal és que Andreas Christensen va arribar com a agent lliure a la disciplina del Barça. Per tant, com que no tenen pendent una amortització del seu fitxatge, tot el que es generi amb la venda significarà benefici net per a l'entitat. Joan Laporta espera rebre ofertes superiors als 40 milions d'euros, cosa que significaria una gran venda per al club.

Eric García, el gran beneficiat de la marxa d'Andreas Christensen

La irrupció de Pau Cubarsí ha provocat que la venda d'Andreas Christensen no sigui tan dolorosa pel que fa a perdre un jugador important per a la plantilla. El jove de 17 anys ha demostrat estar capacitat per al primer equip i pràcticament té assegurada la seva continuïtat per al pròxim curs.

Per si no n'hi hagués prou, la sortida d'Andreas Christensen pot provocar que Eric García torni a la dinàmica culer l'estiu que ve. L'actual defensor del Girona està encaixant una magnífica temporada i la marxa del danès amb la de Xavi poden provocar que el central català torni a vestir de culer. El seu retorn no implicaria per al Barça un cost, ja que el jove de 23 anys està cedit al club gironí.

La confiança que dipositi el nou entrenador en Eric García pot ser el motiu principal per saber si el jugador es mantindrà en dinàmica amb l'equip o si el club decideix fer caixa amb el jugador. Davant la seva bona temporada, el seu valor de mercat ha pujat, cosa que faria que la junta directiva en valorés la venda.