Muntatge de Deco amb Joan Laporta
FUTBOL

Tots els detalls del pròxim fitxatge del FC Barcelona

La junta directiva de Joan Laporta està encaminada a tancar una gran incorporació per a la temporada que ve

El FC Barcelona té clar que, malgrat que les opcions de títol són molt complicades, l'equip ha de continuar lluitant per guanyar partits. Sembla quedar clar que l'objectiu principal és aconseguir superar el Nàpols a la Champions League i optar a una altra ronda per continuar recaptant ingressos per drets televisius. A hores d'ara a la temporada, amb LaLiga gairebé descartada per als culers, aquest seria l'objectiu principal, al costat de com a mínim quedar entre els quatre primers.

Per això, malgrat que no s'esperava, és força probable que Joan Laporta pugui aconseguir noves incorporacions. El nivell de la plantilla ha demostrat no tenir prou membres, la línia medul·lar ha patit moltes baixes i justament la manca d'un pivot de garanties ha minvat l'equip. La lesió d'Alejandro Balde ha provocat la mateixa situació que la de Gavi. Deixaran a la junta directiva la possibilitat de fitxar un jugador, usant part del salari destinat de l'internacional espanyol.

Lucas Bergvall, a prop de ser culer

Davant d'aquest context, com que les necessitats són urgents, tant Deco com Joan Laporta tenen clar que un fitxatge s'ha de dur a terme. La llista de candidats és força àmplia, però encara hi ha dubtes sobre qui ha de ser l'elegit. Xavi Hernández fa unes setmanes tenia clar quin era el favorit. No obstant això, atès que el tècnic català deixarà el club el juny que ve, és força probable que la seva petició no sigui la que es produeixi.

Tanmateix, sembla que la prioritat de la junta directiva no està posada en el dia a dia, sinó en el futur del club. I és que des de la premsa sueca donaven pràcticament per tancat l'acord entre el FC Barcelona i l'IF Djurgården per Lucas Bergvall. El conjunt culer obtindrà una de les joves promeses del futbol suec per una quantitat propera als 10 milions d'euros, 7 en conceptes fixos i 3 més en variables.

La insistència de Lucas Bergvall, clau en el fitxatge

Aquesta arribada no ha resultat senzilla per a la directiva de Joan Laporta, ja que hi ha hagut diversos clubs com l'Inter i l'Eintracht que també hi han mostrat interès. La insistència del jugador a voler vestir de culer ha estat un factor clau perquè l'operació s'hagi pogut tancar. Tot i necessitar un pivot per a l'actual curs, l'arribada de Lucas Bergvall no es produirà com a mínim fins al juny de 2024.

Les primeres setmanes del jove jugador a la dinàmica culer seran claus per saber si la seva temporada es produirà al primer equip o al filial. Una altra alternativa és que el jugador marxi cedit a un altre equip de LaLiga, on pugui aclimatar-se al joc del país i obtenir minuts de manera més regular.