Xavi Hernández amb una foto de l'entrenament del FC Barcelona al fons
FUTBOL

El fitxatge que ha condemnat Xavi Hernández té tots els números per anar-se'n

La insistència del tècnic català perquè fessin un fitxatge li ha pogut passar factura, atès que a l'actual temporada el seu rendiment ha caigut en picat

Durant el transcurs de la temporada, ha quedat clar que la plantilla del FC Barcelona no ha rendit al nivell que s'esperava. Les expectatives referents a l'equip eren molt altes i segurament això ha fet que els mals resultats hagin evidenciat la crisi futbolística i econòmica que viu l'entitat. La consecució de LaLiga el curs passat, juntament amb els nous fitxatges que s'han produït, ha condemnat Xavi Hernández a repetir el que s'ha aconseguit.

Atès que és força improbable que la plantilla aconsegueixi guanyar un títol a final de temporada, el català ha decidit posar punt final a la seva etapa com a entrenador culer. Tant els jugadors com el cos tècnic no han sabut estar a l'altura per repetir la gesta d'aconseguir coronar-se com a campions de Lliga. Tot i que encara queden molts punts en joc, la diferència que tenen tant Girona com el Reial Madrid fa impossible pensar que el FC Barcelona tingui possibilitats.

El mal moment de l'equip no és només per culpa de Xavi Hernández

Per si no n'hi hagués prou, la mala imatge que ofereix l'equip pel que fa a l'estil de joc ha provocat que la manca de resultats positius s'accentuï. A més, cal afegir-hi el baix nivell que han mostrat els jugadors. Hi ha diversos que estan molt lluny de les prestacions que van mostrar el curs passat, però un que ha sorprès en excés és Robert Lewandowski.

El davanter polonès és pràcticament una ombra del jugador que va ser la temporada passada. Robert Lewandowski va ser decisiu amb els seus gols en la consecució de LaLiga el curs passat, convertint-se en el 'Pitxitxi' amb 23 gols en 34 partits. A l'actual curs, el davanter polonès fins ara només acumula 8 gols, en 19 partits disputats, unes xifres molt llunyanes de les expectatives.

Robert Lewandowski, molt lluny de replicar els seus millors registres numèrics

Xavi Hernández va ser el gran valedor de Robert Lewandowski perquè el seu fitxatge es produís. El tècnic va insistir a Joan Laporta que el polonès era el davanter que necessitava per tornar a tenir una plantilla competitiva. Ara bé, el pobre rendiment del jugador probablement ha provocat que el català hagi de marxar en finalitzar la temporada.

Si Robert Lewandowski hagués replicat la mateixa quantitat de gols a hores d'ara de la temporada, la situació de l'equip culer segurament seria una altra. Davant la poca eficàcia ofensiva que ha mostrat la plantilla i la fragilitat en defensa, la diferència de tenir un golejador sol marcar la diferència. Si ajuntem totes les competicions, el polonès només acumula 13 punts, la pitjor marca de l'última dècada.

Si bé el cos tècnic té part de culpa de la mala imatge que mostra l'equip, els jugadors també en són responsables. Veurem si en el que resta de temporada alguns dels assenyalats són capaços de revertir la situació. Si no és així, el més probable és que la junta directiva opti per vendre'ls a l'estiu. Robert Lewandowski podria ser un ferm candidat a abandonar el club un cop finalitzi la temporada.