Alejandro Balde traient la llengua amb Marcos Alonso d'esquena al fons
FUTBOL

Ni Alejandro Balde ni Marcos Alonso, 2 fitxatges per al lateral esquerre del Barça

Joan Laporta continua explorant les millors opcions de mercat i després del partit de Champions contra el Nàpols ho té clar: necessita dos fitxatges al carril esquerre i el primer és el més evident i necessari

Alejandro Balde i Marcos Alonso són les dues peces de què disposa Xavi Hernández per cobrir el costat esquerre de la defensa. El jugador del planter partia amb molt d'avantatge a l'inici de temporada, però el seu mal rendiment els primers mesos de competició el van enviar a la banqueta. Per part seva, l'ex del Chelsea no ha comptat per a Xavi des del primer moment i el seu futur està més que resolt, ja que deixarà el FC Barcelona a l'estiu.

Davant aquesta delicada tessitura, Joan Laporta sap que no es pot relaxar. Aquest any, el fet que Marcos Alonso no fos competència real per a Alejandro Balde ha perjudicat seriosament les opcions de l'equip. De fet, només quan Xavi Hernández va començar a col·locar Joao Cancelo a l'esquerra vam veure la millor versió del '3' blaugrana.

Per tant, Joan Laporta és plenament conscient que necessita 2 fitxatges perquè no es repeteixi la mateixa història. Sí, perquè potser només un no és suficient, ja que la junta directiva del FC Barcelona està valorant seriosament la possibilitat de vendre Alejandro Balde. És cert que la seva marxa no és la millor opció i que l'ideal seria que seguís, però si arriba una bona oferta, tot pot canviar després d'això que s'ha vist a Champions.

Marcos Alonso, sentenciat, i Alejandro Balde a l'aparador

És clar que hi haurà molt de moviment al costat esquerre de la defensa del FC Barcelona a l'estiu. Com hem dit, Marcos Alonso farà les maletes en acabar contracte i el seu destí sembla ser l'Atlètic de Madrid. Per la seva banda, el Manchester City ha mostrat molt d'interès en Alejandro Balde i es rumorejava que podria arribar a posar 90 milions a sobre de la taula de Joan Laporta.

Alejandro Balde i Marcos Alonso compartint imatge amb la samarreta del FC Barcelona

En aquest sentit, el president no descarta donar sortida als dos laterals, així que ja planeja dos grans fitxatges. El primer és Joao Cancelo, que ja és aquí, però com a cedit, així que tocarà negociar el seu traspàs amb el totpoderós Manchester City. I, a més, Joan Laporta també ha escoltat Deco, que està considerant seriosament la tornada d'Álex Valle, cedit al Llevant, o el fitxatge a cost zero de Sergi Cardona.

Joao Cancelo provoca un terratrèmol al Barça

Sens dubte, Joao Cancelo ha de ser una prioritat absoluta per al FC Barcelona. Està completant una campanya molt bona i pot ocupar els dos carrils amb total naturalitat, però, a més, el seu fitxatge no hauria de ser excessivament car. Sembla que el Manchester City podria deixar-lo sortir per 25 milions i, per això, Koundé o Alejandro Balde corren un greu perill, ja que la suma de totes dues operacions deixaria grans beneficis.

Joao Cancelo fent el gest de posar-se les mans darrere de les orelles per escoltar

Sí, perquè els teòrics laterals titulars del Barça, Jules Koundé i Alejandro Balde, podrien sortir per gairebé 130 milions, mentre que la incorporació de Joao Cancelo només costaria 25 'quilos'. La Premier League està disposada a tirar la casa per la finestra i el Chelsea vol oferir 40 M€ per Koundé i el City 90 per Balde. Dues ofertes que no es poden rebutjar i que deixen Joan Laporta amb la necessitat de fitxar Cancelo i un suplent de garanties.

El nou Marcos Alonso serà Álex Valle o Sergi Cardona

Si surt Alejandro Balde o Jules Koundé, el Barça planeja fitxar un suplent. Joao Cancelo ocuparà el carril d'aquell que faci les maletes, però caldrà completar la nòmina de carrilers amb alguns actors secundaris. En aquest sentit, si per la dreta sembla clar que Julián Araujo tornarà al FC Barcelona, per l'esquerra passa més del mateix.

Álex Valle, que juga com a cedit al Llevant per part del FC Barcelona, té moltes opcions de tornar. Ja va enlluernar tothom a Andorra la temporada passada i ara ho està fent a la Comunitat Valenciana. Álex Valle il·lusiona i agrada a Joan Laporta i a Deco, que semblen tenir clar el seu retorn a l'estiu.

Però, a més, l'altra gran opció és el fitxatge gratuït de Sergi Cardona. El defensa de la UD Las Palmas és una de les sensacions de la temporada i no renovarà el seu contracte, per la qual cosa queda lliure el pròxim 30 de juny. Una ganga que el FC Barcelona ja està valorant seriosament per omplir el buit que deixarà Marcos Alonso.

➡️ FC Barcelona ➡️ Futbol

Més notícies: