Dani Alves, assegut al judici acusat d'agressió sexual

FUTBOL

L'advocada de Dani Alves fa dues sorprenents peticions al judici

L'exfutbolista del Barça s'enfronta a una pena d'entre 9 i 12 anys de presó per un presumpte delicte d'agressió sexual

Aquest dilluns ha començat el judici contra l'exjugador del FC Barcelona, Dani Alves, que s'enfronta a una pena de 9 a 12 anys de presó per un presumpte delicte d'agressió sexual. El brasiler es troba en presó preventiva des del 20 de gener del 2023, després de ser acusat de cometre aquest acte a la discoteca Sutton de Barcelona el 30 de desembre del 2022.

La vista oral ha començat i la defensa del futbolista, encapçalada per l'advocada Inés Guardiola, ha fet una sèrie de peticions. La primera sol·licitud ha estat la de suspendre el judici.

L'advocada admet que hi ha hagut una vulneració del dret de defensa i la presumpció d'innocència de Dani Alves, i justifica la seva petició per, a més, el "judici mediàtic paral·lel" i la "submissió tendenciosa d'informació" per part dels mitjans de comunicació.

Inés Guardiola ha proporcionat més de 450 extractes "que acrediten filtracions amb informació parcial que aboquen a una condemna", i sosté que la jutgessa instructora s'ha vist contaminada "pels mitjans de comunicació i ha de comportar la nul·litat i la llibertat".

A més, ha dit que Dani Alves "no va tenir mai oportunitat de defensar-se de manera efectiva en fase d'instrucció" i que va tenir menys de dues hores per preparar la seva defensa quan va conèixer l'inici de la investigació.

Així mateix, Inés Guardiola ha demanat que el seu client, Dani Alves, sigui l'últim a declarar quan s'escoltin els testimonis de la víctima, els testimonis i els pèrits.

Dani Alves i les seves cinc versions dels fets

La víctima no ha canviat la seva versió dels fets des de la seva primera declaració, mentre que el testimoni de Dani Alves ha variat fins a cinc vegades. Primer va negar conèixer la víctima, després va reconèixer haver-hi coincidit al bany de la discoteca. Més endavant, va confirmar que la noia li va practicar una fel·lació després de trobar restes de semen en aquest lavabo.

Després de fer un examen mèdic a la víctima, Dani Alves va donar una quarta versió en què admetia relacions sexuals consentides. Tot i això, en la seva última declaració va assenyalar que, en el moment dels fets, es trobava sota els efectes de l'alcohol, cosa que podria actuar com a atenuant i reduir la seva pena.

Cal destacar que la defensa de l'exjugador del Barça busca l'absolució i, en cas contrari, justificar la seva actuació sota els efectes de l'alcohol com una possible atenuant. Aquest argument pren rellevància en el context de la recent llei del 'sí és sí', que busca enfortir la protecció de les víctimes en casos d'agressió sexual.

El judici s'espera que duri unes quantes setmanes, on s'examinaran detingudament les proves presentades per les dues parts. La vista oral d'aquest cas és considerada com el judici de l'any per la persona involucrada, ja que Dani Alves ha estat una llegenda del Barça i és considerat un dels millors de la història.