Fotomuntatge de Dani Alves amb una presó de fons

FUTBOL

Segueixen els problemes per a Dani Alves, l'Audiència denega la seva última petició

L'exjugador del FC Barcelona fa més d'un any que és a la presó preventiva acusat de cometre una agressió sexual. En els propers dies se celebrarà el judici per conèixer la sentència

L'exjugador del FC Barcelona, Dani Alves , es troba a la presó preventiva sense fiança des del 20 de gener del 2023. El brasiler va ser denunciat per una presumpta agressió sexual a una noia a la discoteca Sutton de Barcelona el 30 de desembre del 2022.

Després de més d'un any entre reixes, el dia 5 de febrer començarà el judici contra el futbolista, on coneixerà la sentència. Dani Alves ha canviat la seva versió dels fets en nombroses ocasions, i tocarà veure què dirà als tribunals.

La darrera petició de la Fiscalia i la defensa de Dani Alves, denegada

Per si no n'hi hagués prou, el carioca ha tingut un altre gir més en contra. La Fiscalia, l'acusació popular i la defensa de Dani Alves havien sol·licitat a l'Audiència de Barcelona que el judici se celebrés a porta tancada per conservar la intimitat de la víctima, sense presència de públic a la sala i sense possibilitat de retransmissió. Tot i això, la secció 21a de l'Audiència de Barcelona ha rebutjat la sol·licitud , i el tribunal només vol blindar la declaració de la denunciant.

Tot i aquesta decisió, s'estableix una mesura per protegir al màxim la identitat de la noia. Durant la declaració de la jove, no es permetrà la difusió d'imatges ni so de la vista amb l'objectiu de protegir la seva privadesa.

A més, el tribunal ha imposat condicions addicionals per preservar la identitat de la víctima. S'ha ordenat que totes les persones involucrades en el judici, incloent Dani Alves, advocats, testimonis i pèrits, es refereixin a la noia com "la denunciant", sense esmentar-ne el nom ni cognoms.

Tot i que la declaració de la víctima es farà a porta tancada, el tribunal ha decidit que s'enregistrarà com a prova. No obstant això, per evitar possibles filtracions que comprometin la identitat de la denunciant, l'enregistrament es durà a terme amb la veu distorsionada i la imatge pixelada .

Hi haurà imatge del judici, però no es podrà escoltar res

Així mateix, els periodistes podran escoltar i informar sobre el que passi en el judici il'interrogatori de Dani Alves, però no gravar-ho ni oferir imatges del que passi a la sala.

Amb aquesta notícia, ara l'atenció se centra en la sentència, on es coneixerà la culpabilitat o la innocència de Dani Alves pels càrrecs dels quals se l'acusa. El futbolista va ser arrestat encara en actiu, quan militava a les files del Pumas mexicà.

Dani Alves, que va fer els 40 anys entre reixes, va tornar al Barça a principis del 2022 i va estar mitja temporada a les ordres de Xavi Hernández. Un cop va finalitzar el curs, el club va decidir no renovar el contracte.