Robert Lewandowski prement els llavis en primer pla

FUTBOL

Robert Lewandowski no evita el fitxatge, però activa una venda amb destinació Girona

El polonès sembla intocable i el fet de quedar-se al FC Barcelona pot fer que un company seu acabi en un altre equip

Robert Lewandowski ha estat el davanter centre titular al FC Barcelona des de la seva arribada. Encara que l'any passat va tenir un paper molt important, aquesta temporada li costa més anotar. Això ha donat oportunitats a joves del planter com Marc Guiu, que ha pogut debutar, probablement, gràcies a la manca d'encert del polonès.

Tot i no estar en el seu millor moment, Robert Lewandowski sembla intocable, almenys fins a final de temporada. Això fa que uns altres jugadors que potser s'ho mereixen més no tinguin prou oportunitats per brillar. Marc Guiu, malgrat no tenir gaire protagonisme, ha aconseguit enamorar tot el barcelonisme gràcies a les seves bones aparicions.

muntatge escut fc barcelona marc guiu
Marc Guiu té molt de futur | Europa Press

Marc Guiu, el davanter que podria sortir

Amb l'arribada de Vitor Roque al FC Barcelona, Marc Guiu encara ho té més difícil per tenir minuts amb el primer equip. El brasiler és una aposta de tota la directiva i l'entrenador, han pagat una bona quantitat de diners per ell i l'aprofitaran al màxim. A més, el davanter nouvingut ha tingut un molt bon paper en els pocs minuts que ha pogut jugar, ja que ha sumat dos gols decisius a favor del seu conjunt.

Veient que Robert Lewandowski és i serà, teòricament, el primer davanter i Vitor Roque el segon, a Marc Guiu se li complica. El Girona FC ja ha mostrat el seu interès pel jove espanyol i es podria repetir la història d'Eric García o Pablo Torre. Aquests dos jugadors estan cedits al Girona FC i el davanter podria ser el pròxim de la llista.

La directiva creu que la formació de Marc Guiu com a jugador ja ha finalitzat, així que, si no volen tornar-lo al Barça Atlètic, li han de buscar una sortida. També cal tenir en compte que el davanter és, especialment, una aposta de Xavi Hernández. Amb el seu recent anunci confirmant que se'n va del club, Marc Guiu queda una mica més desprotegit.

El Girona FC pesca tot el que pot a Can Barça

Atesa la situació en què es troba el club, la solució podria ser cedir-lo una temporada, treure uns quants diners i recuperar-lo quan Robert Lewandowski ja no hi sigui. Al polonès no li queda gaire temps al FC Barcelona i Marc Guiu està destinat a la grandesa. Si té una mica de paciència i el FC Barcelona ho aguanta, podria ser el davanter centre del club en un futur no gaire llunyà.

Poder comptar amb dos jugadors com Vitor Roque o Marc Guiu és imprescindible per a un gran club. Necessites dos "9" que puguin anar rotant i que estiguin a l'altura. En aquest cas, els dos joves compleixen els requisits, així que no hi ha problema.