Eric García amb la samarreta d´entrenament del FC Barcelona amb la boca oberta mentre crida
FUTBOL

Els 3 motius que asseguren el 'fitxatge' d'Eric García pel FC Barcelona

Tot apuntava que el central marxaria, però els plans de Flick han canviat

Eric García va arribar completament gratis al Barça el 2021 des del Manchester City. Hi ha hagut moments durant aquests anys en què el català ha tingut protagonisme, però ho va acabar perdent. Finalment, abans que comencés aquesta última temporada, els culers van decidir cedir-lo per problemes d'espai a la plantilla.

El Barça no passava, ni ara tampoc, per un bon moment econòmic, i per això va haver de fer retocs per poder tenir un balanç decent al Fair Play de LaLiga. Aquest any, Eric García ha signat una gran temporada al Girona, cosa que ha portat diversos conjunts a interessar-s'hi. Així i tot, després de meditar-ho detingudament, hi ha 3 motius que acosten el defensa al Barça.

Eric García es pot quedar al Barça

Eric García ha espremut tot el seu potencial al Girona i ha esdevingut un imprescindible de Míchel. Això ha portat el club veí del Barça a voler signar de manera definitiva el defensor. Al principi, el FC Barcelona demanava, almenys, 20 milions; ara, s'ho pot haver pensat millor.

Eric García colpejant la pilota mentre salta durant un partit

Hi ha 3 factors que fan que Eric García pugui quedar-se al Barça la temporada que ve. El primer, que ha estat un dels millors centrals de LaLiga i ja és jugador del club, i per això no caldria pagar res per ell. El segon, és un futbolista jove (23 anys) amb molta projecció, a la qual cosa cal sumar que ha marcat 5 gols aquest any i ha liderat la defensa del Girona.

El darrer motiu és que Íñigo Martínez encara no està inscrit i té un salari més alt que Eric García. Com que tots dos tindrien un paper secundari a l'equip i són similars quant a qualitat, seria preferible quedar-se amb el del planter. Aquests tres punts comentats anteriorment fan que el barceloní sigui una opció atractiva.

El FC Barcelona ha de prendre una decisió amb Eric Garcia

El FC Barcelona encara està esperant el veredicte de les altes esferes de LaLiga per la regla 1/1 del Fair Play financer. Això fa que les altes esferes culers encara estiguin donant voltes a qui inscriure de cara a la temporada que ve. Malgrat que els de la Ciutat Comtal han pogut arreglar molts dels seus errors econòmics, encara no hi ha res segur.

El futur d'Íñigo Martínez no és clar i s'ha parlat molt de la seva venda potencial. Encara que no aportaria una gran quantitat, podria ajudar a alliberar massa salarial, ja que tampoc juga gaire. Eric García és millor opció que ell si tenim en compte el paper que exercirien tots dos.

➡️ FC Barcelona ➡️ Futbol

Més notícies: