Muntatge amb raigs i pluja, la bandera de Catalunya i un cotxe travessant un toll d'aigua
EL TEMPS

Tornen les tempestes a Catalunya: fins a 8 comarques en alerta les pròximes hores

El Meteocat avisa que la inestabilitat meteorològica persistirà els pròxims dies tot i entrar ja al juny

Les pluges i les tempestes es resisteixen a anar-se'n de Catalunya. El Meteocat ha activat una alerta a fins a vuit comarques catalanes en què s'espera un temporal les pròximes hores. De nou, la part nord-est del país és la que estarà al focus de les tempestes.

De la mateixa manera, la dinàmica s'estendrà per gran part del Pirineu, encara que sense tanta virulència. El que passarà aquest dijous a la tarda no serà més que un avançament de la inestabilitat que ha de venir. Dies de sol, núvols i més pluges seran l'estampa habitual al cel de Catalunya.

Concretament, les comarques que estan en alerta per fortes tempestes són l'Alt Empordà, el Pla de l'Estany, la Garrotxa, l'Osona, el Ripollès, el Lluçanès, el Berguedà i el Solsonès. Serà en aquests punts on les precipitacions seran més intenses.

Les tempestes s'acarnissen especialment amb algunes comarques

Tot apunta que el Solsonès i el Ripollès s'enduran la pitjor part, amb tempestes d'alta càrrega elèctrica i molta aigua. Paral·lelament, la Vall d'Aran, l'Alt Urgell, el Pallars Sobirà i la Cerdanya també tindran dijous passat a la tarda per aigua. Així i tot, en aquesta zona més oest la intensitat serà menor i no esperen grans danys.

Previsió meteorològica del Meteocat per dijous, 30 de maig, a la tarda en català

A la resta del territori la situació serà més favorable. I encara que la presència de núvols serà notable a la zona litoral, no s'acabarà en pluja. Divendres la tendència serà semblant.

Al matí Catalunya clarejarà amb una forta presència de sol a la majoria de províncies. Però serà a la tarda quan els cels es tornin a encapotar per deixar caure noves tempestes.

De nou, serà al Ripollès on s'emportaran la pitjor part d'un temporal que es nega a dir adeu. No s'espera gaire millora de cara al cap de setmana. Almenys el dissabte, on les tempestes tornaran a fer acte de presència a gran part del país.

Uns dies d'inestabilitat

Amb aquest pronòstic, el Meteocat avisa que a partir de dijous es viurà “un augment de la inestabilitat atmosfèrica”. El que es traduirà en pluges i tempestes, sobretot al terç nord i meitat est de Catalunya. L'estiu arribarà, no sense abans haver complert tots els refranys sobre pluja que hi ha a la primavera.

➡️ Previsió Catalunya ➡️ El Temps

Més notícies: