Imatge de fons d'un camp de flors grogues amb el sol al cel, al costat d'una altra imatge en primer pla de Jorge Rey amb una gorra de palla i una emoticona d'un sol i un termòmetre
EL TEMPS

Maig acabarà amb temperatures d'estiu: màximes de fins a 35ºC a Espanya

"Juny brillant, any abundant". En res comença juny, però atenció a l'ascens tèrmic que arriba per acabar maig

Aquesta setmana deixem enrere un altre mes. Ja estem a punt d'entrar al sisè mes de l'any, juny. Això suposa l'arribada de l'estiu i la calor.

Jorge Rey - Semana de estabilidad con temperaturas veraniegas

Descobreix abans que ningú les previsions del temps de Jorge Rey i subscriu-te ara al seu canal a YouTube aquí!

Aquesta setmana del 27 de maig esperem que arribi una massa d'aire càlida. Com hem anat veient, el temps s'ha estabilitzat gràcies a l'anticicló que arriba des de l'Atlàntic.

A través de les meves xarxes socials vaig informar fa setmanes de l'evolució del maig. Aquestes prediccions es basaven en la tècnica que vaig desenvolupar fa diversos anys (basada a les 'cabanyoles'). Com vaig comentar, encara que començàvem maig amb un temps calmat, les fortes tempestes serien notícia de cara a mitjans de mes per, posteriorment, acabar tranquil de nou.

Podeu seguir les noves prediccions que vagi publicant, però abans concretarem una mica més sobre el que ens ofereix aquesta setmana.

Màximes de 35ºC

No és la primera vegada que passa, però és clar que és notícia el fet que pugin ja les temperatures a valors molt elevats. Per tant, sí, temps estiuenc.

Aquests dies les màximes rondaran els 18-20 graus al nord, els 23-25 al centre i els 27-30 al sud. Tot i això, podran repuntar de cara a mitjan setmana, és a dir, mercuris que poden ser diversos graus més elevats.

Temperatures màximes i mínimes previstes per a algunes ciutats

CiutatDimecresDijous
MadridMàx. 33
Mín. 18
Màx. 35
Mín. 19
BarcelonaMàx. 25
Mín. 17
Màx. 24
Mín. 19
ValènciaMàx. 27
Mín. 17
Màx. 28
Mín. 18
SevillaMàx. 37
Mín. 17
Màx. 39
Mín. 18
SaragossaMàx. 34
Mín. 16
Màx. 28
Mín. 14
BilbaoMàx. 23
Mín. 10
Màx. 19
Mín. 13
Palma de MallorcaMàx. 27
Mín. 17
Màx. 28
Mín. 17
La CorunyaMàx. 19
Mín. 14
Màx. 21
Mín. 14
BurgosMàx. 25
Mín. 9
Màx. 22
Mín. 9
Las Palmas de Gran CanariaMàx. 24
Mín. 18
Màx. 24
Mín. 19

De fet, en certs llocs podran arribar a repuntar de manera que puguin veure els 35 graus. Per exemple, a la Vall del Guadalquivir.

Alhora, no podem deixar de banda l'arribada d'una humitat a la zona del Cantàbric de cara a mitjan setmana també, encara que sense gaire importància quant a acumulacions.

Imatge d'un mapa de Meteorologix amb l'acumulació de pluges per a la setmana del 27 de maig al 2 de juny

En definitiva, a gaudir d'aquest temps primaveral ara. Al pròxim article ens centrarem més en una qüestió, quan arribaran les borrasques i les tempestes de nou?

Segueix Jorge Rey a les seves xarxes socials i rep abans que ningú les seves previsions del temps: Instagram, Facebook o X (Twitter)!

➡️ Previsió Espanya ➡️ El Temps

Més notícies: