Fotomuntatge de diverses persones caminant en un clima de calor i al capdavant un sol i un termòmetre de temperatures altes
EL TEMPS

El canvi de temps que notarem en tan sols uns dies a tot Catalunya

Les temperatures se situaran per sobre de la mitjana i es podrà començar a notar l'esperit estiuenc a tot el país

El temps a Catalunya ja s'ha acomiadat de pluges i temporals. Les protagonistes ara són les temperatures que, sobretot a partir de la setmana que ve, començaran a pujar. La primavera i l'inici de l'estiu ja es deixen veure, malgrat que encara quedi poc menys d'un mes per donar-los la benvinguda.

Segons el Meteocat, durant aquesta setmana, sobretot a partir d'aquest dimarts i de cara al dimecres, Catalunya tindrà unes temperatures a la mitjana o lleugerament per sota per a aquesta època de l'any. En aquest sentit, les precipitacions se situaran a la mitjana habitual o, fins i tot, una mica per sota.

Previsió meteorològica del Meteocat per aquest dimecres, 29 de maig, al matí en català

Cal destacar que, encara que no serà la dinàmica general, dijous a la tarda sí que podria arribar una mica d'aigua. Els ruixats es tornaran a localitzar a la part nord-est de Catalunya.

Els últims dies de pluges

També al Pirineu, la Vall d'Aran i l'Alt Urgell podrien tenir una tarda passada per aigua. Al Berguedà i al Ripollès és on s'espera una mica més de virulència amb alguna tempesta. Així i tot, a mesura que es desplaci cap al litoral de Girona, les tempestes perdran intensitat fins a desaparèixer.

Els núvols es resisteixen a desaparèixer d'aquesta zona de Catalunya, la qual ha estat la més assotada per l'aigua les darreres setmanes. De fet, s'han pogut veure imatges de pobles i restaurants totalment inundats. Tot això per un temporal que va fer augmentar considerablement els nivells de reserva d'aigua del territori.

Les temperatures pujaran la setmana que ve

De cara a la setmana que ve els canvis no seran gaire significatius. Però sí que es notarà un lleu ascens dels termòmetres en termes generals.

Per això, informen que les temperatures es posicionaran per sobre de la mitjana. Per la seva banda, les pluges estaran per sota del que és habitual, així que serà llavors quan es doni per tancat qualsevol temporal fins a nou avís.

El bon temps ja és aquí

El temps estiuenc ja es comença a notar amb força i de manera especial a les zones de costa. Les platges es comencen a omplir i els primers banyistes comencen a atrevir-se a capbussar-se al mar.

Això sí, cal escollir bé a quin tipus de platja anar, ja que n'hi ha algunes de Barcelona que estan en greu perill de desaparèixer. La manca de sorra i de reparació dels temporals passats fan que aquests espais siguin hostils per al bany.

➡️ Previsió Catalunya ➡️ El Temps

Més notícies: