Imatge de fons de diversos cotxes circulant per carreteres mullades i amb pluja, al costat d'una imatge de Jorge Rey amb gorra i unes emoticones de tempesta, amb núvols, raigs i gotes d'aigua

EL TEMPS

Setmana de canvis: tornen les pluges i hi haurà tempestes a molts punts d'Espanya

Ens enfrontem ara a una setmana de canvis, concretament, l'arribada de pluges i tempestes, amb més fred

La setmana passada vam poder viure uns dies molt tranquils, cels força nets i temperatures primaverals. Aquesta setmana en què ens endinsem ja notarem una cosa diferent.

No sols serà l'arribada d'inestabilitat a l'atmosfera, sinó també un descens de les temperatures. Això podria causar, alhora, un descens de les cotes de neu, com després explicarem.

Jorge Rey - Por San Patricio, la primavera arrima desde un resquicio

No et perdis cap previsió del temps de Jorge Rey i subscriu-te ja al seu canal a YouTube aquí!

Entre setmana, temps inestable: arriben tempestes

Aquest inici de setmana, la presència d'una zona de baixes pressions permetrà parlar d'una situació revolta: arribarà una DANA.

Dimarts ja es podria notar en àrees muntanyoses o properes al Sistema Ibèric o als Pirineus, però es notarà sobretot a partir de dimecres. Serà llavors quan la probabilitat de patir tempestes pujarà considerablement.

Mapa del temps a Espanya el 19 de març
Dimarts s'iniciarà el canvi de temps, amb més inestabilitat | AEMET

Les Illes Canàries patiran també pluges, sobretot a les illes de més relleu. De fet, s'estudia la possibilitat de nevades al Teide. També, cal destacar que aquesta DANA tendirà a aïllar-se cap a les Canàries, possibilitant una segona meitat de setmana plujosa i més fresca allà.

Les temperatures es mantindran al voltant dels 15 al nord i dels 20 al sud. Podrien repuntar en alguns llocs del nord als 20 i als 25 al sud, per exemple, a Sevilla o Múrcia.

Mapa del temps a Espanya el 20 de març
Dimecres les pluges i tempestes arribaran | AEMET

Cap de setmana amb pluges i fred

El cap de setmana països com França o Itàlia patiran l'arribada d'una borrasca que els deixarà forts vents, pluges i nevades. Aquí, la península i les illes també s'hi veuran afectades, encara que no d'una manera tan forta.

Serà un cap de setmana amb màximes que baixaran, dissabte al nord i diumenge a la resta de la península. Això no obstant, els diferents models no s'acaben de posar d'acord i tenen opinions força oposades.

Trobem models com l'europeu que dibuixa una baixada de 5 graus als mercuris. També preveuen pluges al nord i nevades a les altes muntanyes (amb nevades puntuals a Castella i Lleó o Navarra a cotes mitja molt a primera hora).

Mapa amb la previsió de l'AEMET per al dissabte 23 de març de 2024
La previsió pel cap de setmana és de pluja a la zona nord | AEMET

D'altra banda, trobem models, com l'americà, que parlen d'un descens als mercuris de la part nord i algunes pluges febles al Cantàbric.

Aquest mateix desacord entre alguns dels models més reconeguts a tan pocs dies vista, passa també per parlar detalladament de la Setmana Santa. En parlarem en un proper article.

Com sempre, gràcies i feliç setmana!

Segueix Jorge Rey a les seves principals xarxes socials per no perdre't cap previsió del temps: Instagram, Facebook o X (Twitter)!

➡️ Previsió Espanya ➡️ El Temps

Més notícies: