Muntatge amb un cotxe circulant en ple temporal de pluja i un cercle amb el mapa de precipitació acumulada prevista per dimecres, 1 de novembre

EL TEMPS

El temps per al Pont de Tots Sants: les 11 comunitats en què plourà

Dimecres 1 de novembre, dia de Tots Sants, s'esperen pluges a diversos punts de la península


L'entrada de diversos fronts està deixant importants acumulats de pluja, sobretot al nord-oest peninsular. I segons les últimes previsions, aquesta inestabilitat continuarà mantenint-se al llarg de la setmana que ve. No obstant això, no ho farà amb la mateixa intensitat a totes les zones del territori.

Aquest diumenge, les precipitacions s'aniran expandint a gran part del quadrant nord-oest, segons recull eltemps.es. Tot i que també s'esperen xàfecs a Extremadura i l'oest d'Andalusia. Una jornada en què, a més, s'hi afegeix l'entrada d'una baixa atlàntica pel sud-oest de la península.

Mapa de la previsió del temps pel diumenge, 29 d'octubre a les 18:00

La previsió del temps per a la setmana que ve

Amb vista a principis de setmana, dilluns notarem l'arribada d'aquesta baixa, que entrarà pel Golf de Cadis. S'esperen pluges copioses a l'oest d'Andalusia, Extremadura, el sud del Sistema Central i als Pirineus. Les precipitacions s'estendran cap a l'est del país segons vagin passant les hores, encara que aquestes s'aniran afeblint a poc a poc.

Mapa de la previsió del temps pel dilluns, 30 d'octubre al matí

En vista del dimarts 31, dia de Halloween, les pluges donaran treva a gran part del país. Tot i això, el front continuarà el seu pas pel nord-oest, deixant algun ruixat.

Mapa de la previsió del temps per dimarts, 31 d'octubre al matí

Quin temps farà el dia de Tots Sants?

Dimecres, dia de Tots Sants, s'espera l'entrada d'un nou front per Galícia, deixant pluges abundants en aquesta comunitat. En altres zones, com el Cantàbric i Castella i Lleó, també podria caure algun xàfec, encara que aquests "serien més febles", segons la previsió d'eltiempo.es.

El front anirà avançant cap a l'interior nord-oest, deixant precipitacions lleus a l'altiplà nord i l'entorn del sistema central. On també podrien donar-se algunes pluges és a les illes Canàries, sobretot, "a la cara nord de les illes de més relleu i occidentals", detallen des del mateix portal meteorològic.

Mapa de la previsió del temps per dimecres, 1 de novembre

No s'esperen grans canvis de temperatures

Amb vista a l'inici de la setmana s'espera un lleuger descens de les temperatures. No obstant això, es tracta d'un canvi poc perceptible. Segons publica eltiempo.es, les màximes no passaran dels 20ºC a moltes zones.

A l'interior i al nord de la península, els termòmetres rondarien els 15ºC, amb alguna excepció al Cantàbric, on podrien arribar als 20ºC. Al sud també s'esperen temperatures al voltant dels 20 ºC. Per la seva banda, a l'est peninsular, aquestes podrien ser de 22ºC a 24ºC.

Pel que fa a les mínimes, es mantindran entre els 5ºC de l'interior i els 15ºC de les costes del mediterrani. Els termòmetres podrien baixar lleugerament en vista a dimarts i dimecres, dia de Tots Sants.

Temperatures màximes i mínimes per a algunes ciutats

CIUTATT.ª DILLUNST.ª DIMARTS
MadridMàx. 15
Mín. 8
Màx. 13
Mín. 7
BarcelonaMàx. 23
Mín. 16
Màx. 21
Mín. 15
ValènciaMàx. 26
Mín. 16
Màx. 21
Mín. 14
SevillaMàx. 21
Mín. 15
Màx. 18
Mín. 12
SaragossaMàx. 21
Mín. 12
Màx. 19
Mín. 9
BilbaoMàx. 21
Mín. 12
Màx. 20
Mín. 10
Palma de MallorcaMàx. 22
Mín. 17
Màx. 23
Mín. 15
La CorunyaMàx. 17
Mín. 12
Màx. 19
Mín. 13
BurgosMàx. 13
Mín. 6
Màx. 13
Mín. 6
Les Palmes de Gran CanàriaMàx. 26
Mín. 20
Màx. 27
Mín. 20
➡️ El Temps

Més notícies: