Fotomuntatge d'Eloi Cordomí de TV3 i un eclipsi de lluna
EL TEMPS

L'espectacular anunci d'Eloi Cordomí de TV3 per aquest dissabte: tots els detalls

Eloi Cordomí ha explicat punt per punt tot el que passarà aquest dissabte

Totes les cares visibles de TV3 són seguides per l'audiència. Especialment els homes del temps. Tomàs Molina i Francesc Mauri són els meteoròlegs per excel·lència de la cadena pública, però Eloi Cordomí no es queda enrere. El mateix passa amb Dani Ramírez, Gemma Puig i Jofre Janué.

Doncs bé, aquest divendres 27 d'octubre, Eloi Cordomí ha reaparegut al 'Tot se mou', presentat per Helena García Melero, per anunciar un fet que tindrà lloc aquest dissabte. Així que ja podeu estar tots atents per gaudir d´aquest espectacular fenomen astronòmic.

L'anunci d'Eloi Cordomí de TV3

«Tenim moltes coses aquest cap de setmana», començava dient Cordomí. I és que té tota la raó. Aquest cap de setmana, per als més despistats, es farà el canvi d'hora. D'aquesta manera, caldrà fer el canvi d'horari a la matinada del dissabte 28 al diumenge 29 d'octubre.

A més, podrem presenciar un fenomen astronòmic. Tal com ha advertit Eloi Cordomí, podrem veure un eclipsi. «Es veurà poquet perquè serà un eclipsi parcial que com a molt enfosquirà un 12% del disc de la lluna. Això es podrà veure demà a la tarda», ha afegit.

El cel estarà clar

Tal com ha comunicat Eloi Cordomí aquest migdia al 'Tot és mou' de TV3, aquest dissabte tindrem un cel completament clar a la majoria de les comarques. Per tant, no hi haurà núvols que ens impedeixin gaudir d'aquest preciós eclipsi.

«L'eclipsi començarà a les 21.35 hores. En conseqüència, a partir d'aquest moment, podrem començar a veure l'extrem inferior de la lluna cada cop una mica més enfosquit fins que arribi al màxim. Això serà a les 22.14 hores de la nit», ha explicat l'home del temps.

«El que estarà passant és que la lluna entrarà dins de l'ombra que projecta la terra. I això passarà fins a les 22.55 hores de la nit, que s'acabarà la lluna. Com a resultat, a les 23.00 hores ja veurem la lluna plena, neta una altra vegada i probablement molt brillant», ha conclòs.

Després de l'eclipsi d'aquest cap de setmana, caldrà esperar fins al 18 de setembre del 2024 per poder veure un nou eclipsi parcial des d'Espanya.