Muntatge fotogràfic entre una imatge de Francesc Mauri i una d'un termòmetre
EL TEMPS

L'avís de Francesc Mauri sobre el temps d'aquest cap de setmana: 'Baixaran'

El meteoròleg alerta sobre el temps que viurem aquest cap de setmana a Catalunya

Catalunya es troba immersa en una situació inestable meteorològica que té pendent els diferents meteoròlegs del país. Francesc Mauri n'és un. El meteoròleg no deixa d'estar pendent del que pot passar durant les pròximes hores, i a través del seu podcast 'MeteoMauri', ho fa saber als seus seguidors.

Després de les fortes ratxes de vent d'aquest dijous, 26 d'octubre, les ratxes encara persistiran gran part del cap de setmana. Sobretot, a les comarques del Pirineu i a Girona. Unes ratxes que han fet que Catalunya s'aixequi amb unes temperatures més baixes aquest divendres, 27 d'octubre.

Francesc Mauri pronostica fred

Francesc Mauri, meteoròleg de TV3, a través de la seva darrera publicació a Twitter, ara X, ha volgut informar els seus seguidors del temps que viurem aquest cap de setmana. Segons apunta, serà un cap de setmana on no hi haurà precipitacions, però sí intervals de núvols i una temperatura baixa.

Així mateix, tal com pronostica Francesc Mauri, serà un cap de setmana on haurem de recuperar la jaqueta, sobretot a les nits. Durant el dia, les temperatures seran suaus, serà a la nit quan comencin a baixar. A més, cal recordar que aquest cap de setmana es canvia l'hora, de manera que el sol es pondrà abans i això influirà en la temperatura.

On es notarà més serà a les comarques de l'Interior i al Pirineu. En aquests punts, els termòmetres podrien marcar fins a 2ºC. A la costa les mínimes seran lleugerament més altes, marcaran entre 11-14ºC.

Mapa amb les temperatures previstes pel 28 d'octubre a Catalunya
Aquest cap de setmana, 28 i 29 d'octubre, les temperatures baixaran. | Meteocat

Francesc Mauri no pronostica pluges

Seguint amb la predicció emesa per Francesc Mauri, durant els propers dies no es pronostiquen pluges, una situació que preocupa. Les pluges de les setmanes anteriors no han estat suficients i podríem entrar en fase d'emergència.

La realitat és que sí que arriben borrasques al territori, però quan arriben, ja són fluixes, per la qual cosa no afecten la major part de Catalunya. Per això dissabte serà una jornada ennuvolada al Pirineu, però sense gotes d'aigua.

Mapa amb la predicció meteorològica pel 28 d'octubre a Catalunya
Dissabte, 28 d'octubre, serà una jornada ennuvolada al Pirineu, encara que sense pluges. | Meteocat

Tal com s'observa al mapa, a la resta del territori català serà una jornada assolellada, encara que amb la presència del vent a les comarques gironines. Diumenge, 29 doctubre, la jornada seguirà la mateixa tendència.

Serà una jornada assolellada a tot el país, també sense pluges generalitzades. Tot i que, seguint amb la predicció, podria caure algun xàfec al Pirineu ia l'Empordà les últimes hores de la tarda, per la pertorbació que podria arribar aquest dilluns.

Una nova pertorbació podria arribar dilluns

A partir de dilluns, una nova pertorbació podria arribar al territori. Arribarà un nou episodi de borrasques que és lluny de ser un episodi de pluges intenses. Les borrasques arribaran amb molts núvols, però poca pluja.

Les comarques més afectades seran les del Pirineu i les de l'Interior, encara que no generalitzades. El canvi de temps podria arribar després del pont de tots els sants, a partir del 2 de novembre podrien arribar-hi pluges generalitzades. Veurem què és el que finalment acaba passant.