Imatge de fons d'un cotxe circulant amb pluja i una altra de la cara de Jorge Rey
EL TEMPS

Arriben més borrasques pel Pont de Desembre, però també tindrem sorpreses

"Si plou per la Immaculada Concepció, plou per Carnavals, Setmana Santa i la Resurrecció"; s´imposa l´anticicló però no durant tota la setmana

Punt i final al mes de novembre. Comença ja el desembre, l'últim mes de l'any. A més, arriba el pont de desembre i, molts de vosaltres, us pregunteu pel temps que farà. Esperem l'arribada de més borrasques, encara que també hi haurà dies de força estabilitat.

Jorge Rey - Si llueve por la I. Concepción, llueve por carnaval, Semana Santa, y la Resurrección.

Per no perdre't cap previsió de Jorge Rey, subscriu-te ja al seu canal a YouTube punxant aquí!

Les borrasques

Comencem la setmana amb un dilluns de temperatures encara una mica fresques. Això després d'un cap de setmana que ens va deixar un descens tèrmic, sobretot notable al nord i al centre peninsular.

Això és degut a una borrasca que porta vents de nord i inestabilitat al N i NO de la península, juntament amb nevades a les muntanyes de la Serralada Cantàbrica, dels Pirineus o del Sistema Central.

Dimarts esperem l'arribada de pluges a la tarda al sud-oest a causa d'una DANA a l'oest d'Andalusia i a Extremadura. Així mateix, es preveu més neu durant aquest dia a l'àrea dels Pirineus.

Mapa amb la previsió de l'AEMET pel dimarts 5 de desembre a la tarda
Previsió de l'AEMET per dimarts dia 5 a la tarda | AEMET

Aquesta DANA estendrà les pluges durant la matinada de dimecres per zones d'Andalusia i fins i tot Múrcia i la zona oest de Castella-la Manxa.

Durant dimecres tendiran a ascendir lleugerament els mercuris i, dijous, amb l'arribada de vents procedents del sud-oest, les temperatures pujaran d'una manera més notable a la península.

Mapa amb la previsió de l'AEMET pel dimecres 6 de desembre
Previsió de l'AEMET pel dimecres 6 de desembre al migdia | AEMET

A més, dijous esperem l'arribada d'una borrasca que ens deixi precipitacions importants a àrees del centre i nord peninsular. També arribaran al Llevant, però amb poca força després de travessar tota la península.

Mapa amb la previsió de l'AEMET per dijous 7 de desembre de 2023
Mapa amb la previsió de l'AEMET pel dijous 7 de desembre a partir de les 18.00 h | AEMET

Durant el divendres i  dissabte tornaríem a experimentar temperatures com les que patim al començament d'aquesta setmana. Tot i això, diumenge tornarien a pujar notablement, sent el dia més agradable i estable de la setmana i del pont.

Així mateix, des de divendresfins dissabte l'anticicló s'imposarà notablement. Encara que a la zona exclusivament del nord, al País Basc, Cantàbria, Astúries, Galícia i nord de Navarra, la inestabilitat es quedarà estancada, produint així, sobretot durant divendres i diumenge, un temps humit.

Precipitacions acumulades durant aquesta setmana del 4 de desembre a la península
Precipitacions acumulades aquesta setmana del 4 de desembre a la península | windy.com

Què està passant per Europa?

Alemanya s'ha vist la setmana passada sota un temporal hivernal històric. L'arribada de fortes nevades i freds han resultat centenars de problemes. Això és un senyal més, un indicatiu d'un hivern actiu, d'un fenomen de "El Niño" al seu màxim nivell.

Us anirem informant com sempre amb més i millors notícies a través del diari, setmana a setmana.

Segueix Jorge Rey a Instagram, Facebook o Twitter per no perdre't cap de les seves prediccions del temps!