Dos cotxes circulant per una carretera amb molta aigua i pluja i una altra imatge d'un mapa amb precipitacions acumulades a Espanya pel divendres 8 de desembre
EL TEMPS

L'AEMET ja avisa de pluges per al Pont de Desembre: 'a bona part del país'

L'AEMET ja ha llançat un avís pel que pot passar els propers dies, i és que sembla que arriben pluges, encara que també temperatures més suaus

El Pont de Desembre és a tocar i són molts els que ja tenen el cap posat a les escapades que faran aquests dies festius. No obstant, sembla que el temps aquest any no acompanyarà gaire. I és que, segons l'últim avís que ha donat l'AEMET, les pluges estaran presents "a bona part del país".

En un missatge a les seves xarxes socials l'Agència Estatal de Meteorologia ha avisat de com serà aquesta setmana que entra meteorològicament parlant. I, malgrat que ha donat una bona notícia, la que l'ha seguit ha estat força pitjor.

Pel que sembla, les temperatures seran més càlides aquesta setmana, tot i això, aquest clima més suau quedarà totalment entelat per les precipitacions que poden arribar a moltes zones.

Pluges a gairebé tot Espanya a partir de dimecres

Si bé és cert que la setmana començarà amb una mica més de calma, l'AEMET no descarta algunes pluges a bona part de la Península i Balears ja dilluns. Encara que seran febles i menys probables a l'àrea mediterrània. Les zones més afectades aquest dia 4 poden ser Galícia, l'àrea cantàbrica i els Pirineus, també les àrees muntanyoses d'Andalusia.

Dimarts la situació serà força més estable, encara que es podran veure algunes precipitacions a zones del Cantàbric oriental, Pirineus i el nord-est de Catalunya, també al nord de les Balears. A més, cap al final del dia les pluges apareixeran també a part d'Andalusia.

De cara a dimecres, primer festiu oficial de la setmana, l'AEMET preveu que un sistema frontal entri "pel nord-oest peninsular durant la segona meitat del dia". Aquest deixarà precipitacions a Galícia i també a l'àrea cantàbrica occidental.

Mapa de l'AEMET amb la previsió per al dimecres 6 de desembre
Mapa de l'AEMET amb la previsió per dimecres a partir de les 18:00 a la Península i Balears i durant el dia a les Canàries | AEMET

Hi ha probabilitat també que arribi a l'altiplà Nord i l'àrea cantàbrica oriental. Així, doncs, les comunitats que es poden veure més afectades per les pluges aquest dimecres són Castella i Lleó, Cantàbria, Astúries i, especialment, Galícia.

Per dijous, s'espera que el mateix sistema frontal continuï afectant la Península i les Balears. Hi predominaran els cels ennuvolats a tot Espanya, i les precipitacions arribaran a gairebé totes les comunitats.

L'AEMET avisa que s'esperen a "les vessants atlàntica i cantàbrica" podent deixar tempestes a Galícia, Astúries, Cantàbria i el País Basc, també a zones de Castella i Lleó, això més cap a la tarda.

Mapa amb la previsió de l'AEMET pel dijous 7 de desembre a la tarda
Mapa de l'AEMET amb la previsió per dijous a partir de les 18:00 a la Península i Balears i durant el dia a les Canàries | AEMET

L'alt i mig Ebre i els Pirineus també estaran afectats per les pluges durant tot el dia, encara que amb menys intensitat. Així doncs, s'espera que plogui també a Extremadura, Castella-la Manxa, Madrid, Aragó, La Rioja i Navarra. A l'àrea mediterrània no es descarten del tot les pluges, encara que seran menys probables, i, si es dóna, seran més febles i disperses.

Al segon festiu de la setmana, divendres 8, la situació no canviarà gaire. Durant el matí les precipitacions seguiran afectant gairebé tot el país, tot i que a partir de la tarda començarà a aclarir-se tota la meitat sud de la península, quedant pluges únicament al vessant atlàntic i cantàbric. A Galícia, Astúries, Cantàbria, el País Basc i la zona dels Pirineus es mantindran les precipitacions fins al cap de setmana.

Mapa amb la previsió de l'AEMET pel divendres 8 de desembre
Mapa de l'AEMET amb la previsió pel divendres 8 de desembre | AEMET

L'AEMET avisa de temperatures més altes del normal

Com dèiem, malgrat que la mala notícia és la de les pluges, la bona és la de les temperatures. Aquestes es mantindran força altes per a l'època de l'any en què estem. A partir de dilluns tendiran a augmentar de forma generalitzada a la Península i les Balears, encara que amb una lleugera baixada de nou dimarts i dimecres en certes zones.

Temperatures màximes i mínimes previstes per a algunes ciutats d'Espanya

CIUTAT

T.ª DIMECRES

T.ª DIJOUS

MadridMàx. 10
Mín. 2
Màx. 13
Mín. 8
BarcelonaMàx. 15
Mín. 10
Màx. 18
Mín. 10
ValènciaMàx. 17
Mín. 8
Màx. 20
Mín. 8
SevillaMàx. 18
Mín. 11
Màx. 19
Mín. 12
SaragossaMàx. 14
Mín. 4
Màx. 16
Mín. 8
BilbaoMàx. 15
Mín. 2
Màx. 19
Mín. 10
Palma de MallorcaMàx. 18
Mín. 8
Màx. 19
Mín. 9
La CorunyaMàx. 15
Mín. 7
Màx. 18
Mín. 12
BurgosMàx. 8
Mín. - 2
Màx. 12
Mín. 5
Les Palmes de Gran CanàriaMàx. 23
Mín. 19
Màx. 24
Mín. 19

De cara a dijous i divendres, les temperatures ascendiran a la Península i les Balears, amb pujades de les mínimes que es notaran especialment al terç nord-oest durant dijous. Durant aquests dos dies les màximes poden arribar encara als 20 graus a zones d'Andalusia, el País Valencià i Múrcia, i es poden quedar molt a prop altres zones com Catalunya, Balears o algunes comunitats del nord.