Primer pla del jove Jorge Rey amb un fons de camp

EL TEMPS

El que durarà el temps estable: tendència per al febrer i els Carnavals

Arriben les boires a la península de manera generalitzada i intensa i encara no veure'm les tan necessàries pluges

La manca de pluges comença a preocupar a la zona mediterrània d'Espanya, per exemple, a Catalunya. Tot i que després de l'estiu les temperatures del mar eren elevades, pràcticament 30 ºC en alguns llocs, no hi ha hagut fortes tempestes durant la tardor a la zona del Llevant.

No obstant això, les borrasques atlàntiques aconseguien deixar acumulacions excepcionals durant octubre i novembre a tota la meitat oest del país.

Jorge Rey - En enero, no te quites el sombrero

Per no perdre't cap previsió del temps de Jorge Rey, subscriu-te ja al seu canal a YouTube aquí!

Aquesta setmana, avisos activats per boires

Durant aquesta setmana del 29 de gener, es manté establert l'anticicló. Això implica seguir amb temperatures primaverals per tot Espanya. Màximes d'uns 15 al nord i de fins a 20 al sud. Gelades que no seran molt importants, si això algunes principalment febles a cotes altes, a zones del Sistema Ibèric o Pirineus.

Mapa d'Espanya del 30 de gener
Mapa amb el temps per dimarts 30 de gener | AEMET

Alhora, aquest temps anticiclònic propicia un temps de boires força generalitzades i intenses, destacant la zona de Zamora, Valladolid, Burgos i la Vall de l'Ebre. Per això, precaució, l'Agència Estatal de Meteorologia va activant alguns avisos per poca visibilitat a províncies com Burgos, Conca, Ciudad Real i Albacete.

Mapa d'avisos de l'AEMET per dimarts 30 de gener de 2024
Mapes d'avisos de l'AEMET per dimarts, tots per boira menys el costaner | AEMET

Què passarà a Carnaval

Començarem un febrer tal com estem acabant el gener, primaveral. De cara a la segona quinzena, però, la tendència canviarà i ens dirigirem cap a dies més inestables, plujosos i ventosos.

De cara al proper article concretarem més, però aquesta data destacada al calendari, el Carnaval, estarà una mica entre mitges del canvi a Espanya.

Mapa d'Espanya del 31 de gener
Mapa amb el temps per dimecres 31 de gener | AEMET

Esdeveniments d'aquest gener del 2024

Recordem que aquest gener estem tenint mercuris molt agradables, però també hem patit els efectes de diverses borrasques, com la borrasca Juan, la qual ens ha deixat acumulacions de més de mig metre de neu a províncies com Sòria o Saragossa. També hem patit descensos a les temperatures per recordar, a Burgos o Sòria han arribat a viure gelades de -10 i -12 graus.

Com veiem, l'arribada durant aquest hivern de més nevades, fins i tot a llocs on no és comú, ha passat. Encara que aquests mercuris d'ara no deixen que es quedi gaire a les muntanyes, més aviat fan pujar els embassaments d'una manera acusada. Entre altres coses, estem vivint un hivern d'acord amb els efectes d'un fenomen d'El Niño' en tota la seva esplendor.

En conclusió, a gaudir de moment d'aquest temps més tranquil i agradable, però aneu amb compte amb les boires. Gràcies i fins a la setmana que ve.

Anima't a seguir ara mateix Jorge Rey a Instagram , Facebook o X (Twitter) per no perdre't cap de les seves prediccions!

➡️ Previsió Espanya ➡️ El Temps

Més notícies: