Muntatge amb homes asseguts jugant a joc de taula i cercle verd amb el mapa d'Espanya i la previsió de les temperatures

EL TEMPS

Parlen els meteoròlegs: el que passarà amb les temperatures durant la setmana vinent

El que estem vivint amb les temperatures és inusual per a aquesta època de l'any. Sembla que les pluges segueixen sense fer acte de presència

Segons la previsió meteorològica, s'espera que les temperatures continuïn elevades durant els pròxims dies, encara que es preveu un lleuger alleugeriment en la calor d'avui fins dimecres. Això sí, hi continuarà havent absència de pluges, cosa preocupant per a molts.

Les altes temperatures continuen sent més altes del que és habitual al gener

Per dilluns es pronostica un descens a la majoria de la península, on les temperatures podrien baixar per sota dels 10 graus, com és el cas de Lleó i La Rioja. Tot i això, farà bon temps.

Mapa amb la temperatura que tindrà Espanya durant aquesta setmana
Les temperatures continuaran més altes del normal | ECMWF

Les altes pressions continuaran dominant el panorama meteorològic a Espanya durant tota la setmana, i dilluns hi ha la possibilitat que l'anticicló es retiri, i que pluges febles i força disperses es vegin a Galícia. Els gallecs hauran de recórrer al paraigua.

A partir d'aquest dia, s'imposarà novament a la península i romandrà tota la setmana. Deixarà cels força clars i assolellats per a la majoria de les regions del país.

Mapa de la previsió del dilluns 29 de gener a les 12:00
Previsió del dilluns 29 de gener a les 12:00 | AEMET

Dimarts, les màximes també podrien disminuir. A la majoria de les zones, les temperatures oscil·laran entre els 12 °C i els 17 °C. No obstant això, en algunes àrees d'Andalusia i Múrcia, podrien assolir els 20 °C.

"La influència d'un front atlàntic poc actiu donarà més nuvolositat a Galícia, amb possibilitat de precipitacions febles a l'oest, tendint a remetre durant el dia", assegura l'AEMET.

Mapa de la previsió de dimarts 30 de gener
Previsió de dimarts 30 de gener | AEMET

Tot i això, durant dilluns i dimarts es podran veure intervals de núvols alts. Ara bé, dimecres, aquest anticicló podria accentuar-se, deixant cels encara més clars. Podràs gaudir d'activitats a l'aire lliure.

Dimecres hi podria haver un ascens a les temperatures a l'oest del país, seguit d'un descens dijous. Tot i que les temperatures seguiran per sobre del que és normal per a aquesta època de l'any, s'espera que aquesta irregularitat no sigui tan pronunciada com les experimentades els últims dies.

Mapa de la previsió de dimecres 31 de gener
Mapa de la previsió de dimecres 31 de gener | AEMET