Muntatge amb un mapa radar de precipitacions i un cercle amb la cara de Roberto Brasero
EL TEMPS

Roberto Brasero llança una alerta per a les properes setmanes: ‘Sembla que es queda’

Roberto Brasero alerta del que passarà amb les temperatures a Espanya durant les properes tres setmanes

La pujada de temperatures és un fet a tot Espanya, i Roberto Brasero ho sap. El meteoròleg ha reaccionat als mapes d'anomalies previstos per a les tres setmanes vinents.

“Aquestes temperatures que tenim són del maig”, assegura Brasero en un vídeo que ha pujat al compte d'Instagram. I és que Roberto Brasero ha assegurat que a tota la península, les temperatures són gairebé primaverals i poc, tenen a veure amb les temperatures habituals en aquesta època de l'any.

A més, el meteoròleg apunta que aquesta pujada de temperatures “ve per quedar-se”. Així, doncs, el temps a la major part d'Espanya continuarà sent primaveral. I és que dijous les temperatures registrades van ser de rècord per a l'època de l'any en què estem.

Aquesta setmana s'han registrat màximes de 25 °C a llocs com Granada o 25,7 °C a Jaén. A Vitòria, la mitjana de temperatures al maig són de 19,3 °C, temperatures que han arribat a la capital alabesa aquests dies.

Les temperatures de gener baten rècord

Tot i que aquest cap de setmana, les temperatures presentaran un lleu descens, continuaran sent altes per a aquesta època de l'any. A Andalusia, les temperatures baixaran uns dos graus, mentre que a la Vall de l'Ebre es notaran descensos de fins a 5 graus.

Diumenge, al litoral cantàbric, les temperatures continuaran pujant fins a superar els 20 °C, mentre que a les Canàries les temperatures superaran els 27 °C. A la resta d'Espanya, les temperatures baixaran un parell de graus. No obstant això, predominarà el sol amb alguns núvols alts i mitjans que entraran pel nord-oest peninsular.

I és que, tal com apunta Roberto Brasero, les temperatures en aquesta època de l'any són exageradament elevades. El meteoròleg es gravava un vídeo en una terrassa de Madrid a “mànigues de camisa i demanant cafè amb gel”, cosa gens usual a dies de començar febrer.

Tot i que les temperatures baixin una mica, estem davant d'una anomalia càlida, que està deixant temperatures molt més altes del normal. Per a les tres pròximes setmanes el Centre Europeu de previsió continua amb la mateixa tendència. I és que durant les setmanes que venen el panorama indicaria que l'anticicló que travessem es podria estendre fins al 18 de febrer.