Muntatge fotogràfic entre una imatge de Gemma Puig, meteoróloga de TV3 i un termòmetre amb els estudis de TV3 al fons
EL TEMPS

La dona del temps de TV3, Gemma Puig assenyala el que passarà dilluns que ve

La meteoròloga de TV3, Gemma Puig, avisa del temps que viurem a partir de dilluns que ve a Catalunya

Catalunya es troba immersa en un sobtat canvi de temps. L'entrada d'un front acompanyat de pluja i vent ha fet saltar totes les alarmes, per poc temps, ja que aquest serà transitori. Tot i això, té tots els meteoròlegs pendents del país, inclosa Gemma Puig, meteoròloga TV3 .

Tot apunta que arribaran canvis importants, però per poc temps. O almenys això és el que ha volgut dir Gemma Puig al 'Telenotícies Comarques' aquest dimecres. Segons apunta, les próximes hores vénen marcades per fortes ratxes de vent que seran molt intenses a molts punts del país.

Gemma Puig avisa sobre el temps de les próximes hores

Gemma Puig indica que la tònica de les próximes hores canviarà, encara que per poc temps. S'esperen petits xàfecs, neu i vent, molt de vent. Així, segons indica, l'episodi serà breu però intens.

Vindrà acompanyat d´una baixada de temperatures generalitzada. "Venim de molt amunt i, per tant, el que farem és normalitzar el termòmetre", indica Gemma Puig. A curt termini, les temperatures diürnes se situaran a 15ºC mentre que les nocturnes no superaran els 7ºC.

Gemma Puig indica que el vent serà el protagonista de les próximes hores. En general, les precipitacions que s'esperen són molt febles i disperses, només afectaran l'extrem nord del territori. En canvi, segons ha indicat, “la cota de neu també anirà baixant i se situarà al voltant dels 1.200 m”.

Tot això mentre bufen fortes ratxes de vent. Durant tot aquest dijous i fins divendres bufaran vents molt forts de l'oest al nord-oest. De fet, el Meteocat ha activat l'alerta groga per les ratxes de vent fortes.

Gemma Puig no només ens indica el pronòstic per a les próximes hores, sinó també ens alerta del que passarà de cara a la setmana que ve. Doncs bé, segons Gemma, el vent deixarà de ser-hi present a partir d'aquest divendres, 15 de desembre. Tot i això, es preveu que durant tot el cap de setmana les temperatures estiguin disparades.

Gemma Puig indica què passarà a partir de dilluns

Tot i que encara és aviat, Gemma Puig ens indica què passarà a partir d'aquest dilluns. "Aquest dijous les temperatures assoliran el seu mínim, però malauradament, és un descens transitori, perquè de cara al cap de setmana tornarem a tenir temperatures que tornaran a ser disparades per l'època", indica.

Pel que fa a pluges, Gemma no dóna gaires bones notícies. "No hi ha precipitacions a la vista després de dijous al Pirineu", detalla. No obstant, veurem que és el que passa finalment durant les próximes hores i, si, Gemma Puig té raó.