Dues persones prenen el sol a una platja, amb una imatge de Scott Duncan i un mapa d'Espanya destacant Màlaga
EL TEMPS

Un meteoròleg escocès assenyala una cosa històrica que ha passat a Espanya

Scott Duncan no es podia creure els valors que van registrar alguns punts del país aquest dimarts a l'època de l'any en què ens vam trobar

El que va passar aquest dimarts a Espanya no va passar inadvertit per al meteoròleg escocès Scott Duncan. En ple mes de desembre, els termòmetres es van disparar fins gairebé els 30ºC en alguns punts del país.

Aquest expert, a través d'una publicació a la xarxa social X, desvetlla l'estrany de la situació. "Acabem d'observar el dia de desembre més calorós registrat a Espanya" històricament amb 29,9 ºC. Es van anotar a Màlaga.

Scott Duncan considera que resulta "complicat de comprendre" que es donin aquest tipus de situacions "tan a prop del solstici". Però no es va aturar únicament amb les temperatures que es van donar a la ciutat malacitana. "Hi va haver moltes estacions d'aficionats que van superar els 30ºC", va ressaltar.

El perfil @Meteosureste també es va pronunciar en aquesta xarxa social sobre aquesta anomalia, com Scott Duncan. "Ens estem acostumant a aquestes bogeries i la patacada serà èpica", indica. Feia esment als registres del nord d'Almeria, a Zurgena i Arboleas en concret, que es van elevar fins als 31ºC.

Scott Duncan destaca els rècords registrats

Però entre les estacions oficials de què disposa l'Agència Estatal de Meteorologia (AEMET), el rècord es va anotar a Màlaga amb els 29,9ºC. Aquest meteoròleg destaca que "la calor està batent rècord amb marges enormes".

Des de l'AEMET confirmen que des que es tenen registres oficials, la xifra d'aquest dimarts, que tant ha sorprès l'expert Scott Duncan, és la més alta a Espanya en aquestes dates. L'anterior es remunta al 10 de desembre del 2010 a Motril (Granada), amb 29,4ºC. A més de l'observatori de Màlaga, tres més van superar aquest valor, i dues estacions més l'han igualat, apunten.

També han posat el focus sobre els fets a l'aeroport de Màlaga. Amb 29,4ºC va superar el seu rècord anterior en gairebé 5 graus.

Caiguda de les temperatures en 24 hores

Però el que ha passat aquest dimarts en alguns punts del país es pot considerar anecdòtic i puntual. Sobretot perquè a partir d'aquest dimecres es preveu una caiguda tèrmica. En alguns llocs els termòmetres cauran entre 10 i 12ºC en tan sols 24 hores.