Imatge de fons de les rodes d'un cotxe passant per tolls d'aigua, al costat d'una altra imatge d'un cotxe esquitxant aigua sota la pluja i unes emoticones de núvols amb pluja

EL TEMPS

El bon temps es resisteix: Catalunya i 7 comunitats més on s'esperen pluges fortes

Tot i que sembla que el temps va millorant, amb més sol i temperatures més altes, encara queda inestabilitat

Aquest cap de setmana està sent molt més assolellat i amb temperatures més altes a la majoria d'Espanya. Tot i això, no tot el país podrà gaudir d'aquest bon temps en les pròximes hores. S'espera que diumenge i dilluns encara hi hagi alguns fronts que deixin pluges a molts punts.

La més afectada de totes aquestes zones serà, sens dubte, Galícia. Segons les previsions, s'esperen grans acumulacions d'aigua entre dissabte a última hora i dilluns. Aquestes pluges es quedaran principalment a la meitat nord del país, especialment al vessant cantàbric, i desplaçant-se més cap al nord-est dilluns.

Imatge d'un mapa del Meteored amb la previsió de pluja acumulada pel dimarts 7 de maig a les 00:00

Diumenge amb pluges a la zona nord

Tal com indica l'AEMET, aquest diumenge es preveu que a la Península encara hi hagi "circulació atlàntica amb fronts entrant des del nord-oest". Això farà que es presentin cels ennuvolats a gran part de la zona.

A més, les pluges s'esperen al terç nord-oest peninsular, també a l'altiplà Nord i als Pirineus. Aquestes pluges seran localment fortes o persistents a Galícia. També poden donar-se algunes pluges a la meitat Sud de l'altiplà, però aquestes serien febles.

Mapa de l'AEMET amb la previsió per al diumenge 5 de maig al matí

Els més grans acumulats es donaran, com diem, al nord. Segons el Meteored, a Galícia poden arribar a caure més de 75 litres, a Astúries i Cantàbria es quedaran als 40.

A Navarra i al País Basc també es pot arribar a aquests 40 litres però en zones molt localitzades. De la mateixa manera que a Castella i Lleó i Aragó, en què hi haurà pluges febles, encara que als territoris més al nord sí que poden arribar als 35 o 40 litres acumulats.

Previsió de l'AEMET per al diumenge 5 de gran a la tarda

Això pel que fa a diumenge, però dilluns les pluges no cessaran, o no a tots els territoris.

Dilluns, darrer dia amb pluges a gran part d'Espanya

Per començar la setmana tindrem un dia ennuvolat a gran part del territori, encara que les pluges no acompanyaran aquests núvols a tot Espanya. Aquest dilluns 6 de maig les precipitacions es donaran sobretot a Catalunya.

Previsió de l'AEMET pel dilluns 6 de maig

L'AEMET assegura que a la comunitat catalana hi pot haver tempestes localment fortes. Les acumulacions en aquests punts poden ser de 50 litres. A la resta de la comunitat també s'espera que plogui, encara que no amb tanta intensitat.

A la resta de la Península, hi pot haver pluges al nord i meitat est peninsular. Continuarà plovent als mateixos llocs que diumenge, encara que amb menys intensitat, amb el pas del dia les precipitacions aniran desapareixent.

Arriba l'estabilitat

A partir de dimarts la situació canviarà. L'AEMET avisa de l'arribada d'un anticicló a la Península i les Balears que farà que hi hagi cels poc ennuvolats i sense pluges en general. Aquesta estabilització es mantindrà durant la setmana.

Temperatures màximes i mínimes previstes per a algunes ciutats

CiutatDimartsDimecres
MadridMàx. 23
Mín. 9
Màx. 26
Mín. 9
BarcelonaMàx. 21
Mín. 14
Màx. 22
Mín. 13
ValènciaMàx. 23
Mín. 16
Màx. 23
Mín. 15
SevillaMàx. 30
Mín. 14
Màx. 32
Mín. 15
SaragossaMàx. 22
Mín. 11
Màx. 26
Mín. 11
BilbaoMàx. 19
Mín. 11
Màx. 20
Mín. 7
Palma de MallorcaMàx. 23
Mín. 13
Màx. 24
Mín. 14
La CorunyaMàx. 18
Mín. 11
Màx. 23
Mín. 11
BurgosMàx. 17
Mín. 5
Màx. 19
Mín. 4
Las Palmas de Gran CanariaMàx. 25
Mín. 18
Màx. 26
Mín. 19

A més, les temperatures aniran a poc a poc en augment a partir de mitja setmana, per tant entrarem de ple en un ambient molt més primaveral, fins i tot estiuenc en certs punts.

➡️ Previsió Espanya ➡️ El Temps

Més notícies: