Imatge de fons de persones i cotxes en una carretera sota la pluja al costat d'una altra imatge de Roberto Brasero en primer pla
EL TEMPS

Roberto Brasero avisa del que passarà després de la DANA: 'Té una cara i una creu'

Roberto Brasero anuncia canvis per als propers dies, amb l'arribada d'un tren de fronts a la Península

Roberto Brasero té clar que després de la DANA dels darrers dies s'acosta un canvi en el temps. El fred i la neu que ens ha acompanyat des de dilluns donarà pas el cap de setmana a un increment de temperatures.

Més a llarg termini, a partir de dilluns, adverteix d'una nova variació que "té una cara i una creu", per l'arribada de fronts i un temps més tardorenc.

La DANA esgotarà aquest dijous els seus últims cops de cua, amb les neus remetent a la major part de la Península. Tot i això, encara tindran cert protagonisme al Pirineu oriental i a l'est de Catalunya. A punts de l'interior de Catalunya podria caure alguna nevada a només 300 metres, encara que sense arribar a quallar.

Roberto Brasero recorda que ens espera una jornada de dijous freda, típica d'hivern, on tocarà abrigar-se. Passarà el mateix divendres, encara que a partir de la segona meitat del dia els termòmetres ens concediran un respir.

Mapa del temps d'Espanya del 12 de gener
Previsió de l'AEMET pel divendres 12 de gener al matí | AEMET

El meteoròleg d'Antena 3 assenyala divendres com la data clau en aquest canvi de tendència. Durant el matí, les mínimes baixaran respecte a la jornada anterior, però a la tarda les màximes superaran les de dijous. Tot i que ens enfrontem a un dia gèlid, a partir de divendres els termòmetres aniran sumant graus.

Mapa del temps d'Espanya del 13 de gener
Pronòstic per al dissabte 13 al matí, segons l'AEMET | AEMET

Roberto Brasero preveu un cap de setmana més càlid

Roberto Brasero anuncia, amb vista a dissabte, una pujada de les mínimes i de les màximes. Això no impedirà que les gelades segueixin predominant les primeres hores.

Logo de TelegramPincha aquí para recibir GRATIS las noticias del Tiempo de España en Telegram.

En qualsevol cas, a les tardes, sobretot dissabte, ens espera més sol que núvols, indica. De fet, a ciutats com Sevilla, Granada o Màlaga es preveuen valors de fins a 20ºC, en altres com Santander i Bilbao poden arribar als 18ºC.

Mapa del temps d'Espanya del 14 de gener
Previsió per diumenge a la tarda, segons l'AEMET | AEMET

Avisa de l'arribada d'un tren de fronts i de les conseqüències

Després del final d'aquesta setmana, Roberto Brasero posa el focus en el que passarà a partir de la pròxima. Avança l'entrada d'un tren de fronts atlàntics per l'oest de la Península que "té una cara i una creu".

Temperatures màximes i mínimes previstes per a algunes ciutats

CiutatDissabte Diumenge
MadridMàx. 11
Mín. 0
Màx. 16
Mín. 3
BarcelonaMàx. 14
Mín. 4
Màx. 18
Mín. 7
ValènciaMàx. 18
Mín. 4
Màx. 24
Mín. 7
SevillaMàx. 18
Mín. 7
Màx. 21
Mín. 5
SaragossaMàx. 11
Mín. -2
Màx. 14
Mín. 4
BilbaoMàx. 18
Mín. 2
Màx. 19
Mín. 9
Palma de MallorcaMàx. 16
Mín. 7
Màx. 19
Mín. 10
La CorunyaMàx. 16
Mín. 9
Màx. 17
Mín. 13
BurgosMàx. 11
Mín. -1
Màx. 12
Mín. 6
Les Palmes de Gran CanàriaMàx. 28
Mín. 18
Màx. 26
Mín. 18

El més probable és que "una potent baixa atlàntica llenci successius fronts contra la Península". Això provocarà nuvolositat i pluges al terç oest, sent més abundants a l'occident de Galícia i del Sistema Central.

Tampoc descarten que puguin ampliar-se a altres punts de "la vessant atlàntica i cantàbrica, Pirineus, vall de l'Ebre i nord-est". Entén que l'aparició de les pluges seria la part positiva de la situació, a causa de la situació d'escassetat d'aigua en què es troba pràcticament tot Espanya.

Però l'entrada d'aquests fronts amb vent de sud i sud-oest s'acabarien emportant la major part de la neu caiguda recentment, aquesta seria la creu. Incideix en la importància que té la neu en aquesta època, igual que les precipitacions.

A partir de dilluns es preveu un temps més tardorenc que no pas hivernal, amb temperatures més suaus.