Una dona camina per un carrer nevat i al cercle, un primer pla de Roberto Brasero
EL TEMPS

Roberto Brasero assenyala les 13 comunitats en què nevarà les pròximes hores

Roberto Brasero avisa d'importants acumulacions de neu, que arribaran a cobrir algunes capitals de província i que afectaran bona part de Catalunya

Roberto Brasero anuncia un important canvi del temps a la Península per a aquesta setmana. A més d'una pronunciada caiguda de les temperatures, el meteoròleg també alerta de fortes nevades. Seran tretze els territoris que es tenyiran de blanc durant les pròximes hores, entre ells Catalunya.

En la previsió per a aquests dies avança que "el fred anirà a més" i avisa de l'entrada d'una "borrasca que porta humitat". S'endinsarà dilluns pel sud i dimarts s'anirà estenent per més zones del país. La presència d'una DANA farà, a més a més, que aquesta borrasca es reforci.

Roberto Brasero posa especial atenció a la neu, que adquirirà un especial protagonisme entre dimarts i dijous. A les seves xarxes socials va compartir un mapa de divendres on es recullen acumulacions de fins a 30 mm als Pirineus i Serralada Cantàbrica.

Mapa de neu d'Espanya del 9 de gener
Previsió de neu per dimarts a la tarda, segons Meteored | Meteored

Aragó, Catalunya, Astúries, Cantàbria, Castella i Lleó i el País Basc seran les que suportin una major quantitat de neu. Però hi haurà altres territoris afectats, sobretot als seus punts més alts. És el cas de Galícia, La Rioja, Navarra, Comunitat de Madrid, Andalusia, Comunitat Valenciana i Castella-la Manxa.

Mapa del temps d'Espanya el 9 de gener
Pronòstic de l'AEMET per dimarts a la tarda | AEMET

Roberto Brasero se centra en una DANA

Roberto Brasero avisa del que ha d'arribar en qüestió d'hores. Està previst que dimarts es formi una DANA que afectaria la major part de la Península i les Balears durant les següents hores.

Logo de TelegramPincha aquí para recibir GRATIS las noticias del Tiempo de España en Telegram.

La intensitat i la posició de les precipitacions i nevades queda condicionat al desplaçament d'una borrasca al Mediterrani. El més normal és que les pluges es concentrin sobretot al nord-est, on s'arribarien a depassar els 50 litres per metre quadrat.

Mapa de neu d'Espanya del 10 de gener
Previsió de neu per dimecres a la tarda | Meteored

Gran part de les precipitacions arribaran en forma de neu, sobretot a la meitat nord. Durant aquesta setmana no resultarà estrany que capitals de província de l'interior de la Península es cobreixin de blanc. És el cas, per exemple, de Burgos, Sòria, Conca, Terol, Vitòria, Lleó o Palència, recull Meteored .

Mapa del temps d'Espanya el 10 de gener
Pronòstic de l'AEMET pel dimecres 10 de gener | AEMET

Amb vista al tram final de la setmana, els gruixos podrien depassar els 40-50 cm de neu nova al Pirineu oriental. És probable que aquesta arrencada de setmana la cota sigui especialment baixa, però l'entrada d'aire del mediterrani l'anirà elevant progressivament.

Mapa de neu d'Espanya de l'11 de gener
Mapa de Meteored amb les nevades de dijous | Meteored

En qualsevol cas, Roberto Brasero i la resta d'experts recomanen estar atents a les previsions de les properes hores. S'aniran actualitzant els models i això permetrà que es disposi de més detalls.

Mapa del temps d'Espanya l'11 de gener
Previsió meteorològica per dijous al matí | AEMET