Muntatge de Francesc Maurí amb les mans aixecades i una teulada sobre la qual cau pluja de fons i un cercle amb un mapa de previsió de precipitacions a Catalunya
EL TEMPS

Gerro d'aigua freda de Francesc Mauri pel que passarà a Catalunya fins divendres

Les previsions d'aigua dels darrers dies s'han diluït i es concentren majoritàriament a les comarques gironines

Cada dia que passa, les esperances de precipitacions importants a Catalunya es dilueixen com el sucre al cafè. El que portem de setmana ja hi ha hagut algunes precipitacions, però no les que es desitjava.

Tot i això, si encara hi havia alguna bona previsió de cara a avui i demà, Francesc Mauri s'ha encarregat d'enderrocar-la per terra. Segons els mapes publicats pel meteoròleg de TV3 a la xarxa social X, les pluges només seran importants aquesta tarda. Dijous es concentraran només a les comarques de Girona i Illes Balears.

Un altre anunci de Francesc Mauri que ha disgustat a les xarxes

Un anunci que no ha agradat a ningú a les xarxes socials i ha fet aflorar les crítiques d'altres usuaris. ”No entenc aquest supercanvi, sempre es desfà tot quan arriba a Catalunya. Podeu explicar els motius?", reclamava un usuari per xarxes socials. "Admiro la vostra professió. Un cop més, us equivoqueu respecte al pronòstic inicial i manteniu el lloc de treball com si res", comenta un altre usuari.

Comentaris a X sobre els mapes penjats per Francesc Mauri
Els comentaris indignats no s'han fet esperar. | Twitter

La fase d'emergència per sequera és imminent

La portaveu del govern, Patrícia Plaja, assenyalava ahir en roda de premsa que "si no arriben precipitacions molt abundants que facin créixer l'estat dels embassaments, entrarem en fase d'emergència". Pel que sembla, els pronòstics no anirien en la línia del que desitjaven, més aviat només fan que empitjorar dia rere dia.

La fase es declararà quan el nivell dels embassaments a Catalunya arribin al 16% de la seva capacitat total i els falta poc. El 9 de gener només quedava el 16,47%. És rellevant tenir en compte que, fa un any a la mateixa data, el nivell de l'aigua als embassaments catalans era al 30,66%, gairebé el doble de l'actual.